21/06/2022 22/06/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Το ζήτημα του καθεστώτος της μέχρι πρότινος σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, η οποία αναγνωρίστηκε και έγινε δεκτή σε Ευχαριστιακή κοινωνία από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 9 Μαΐου 2022 με το όνομα «Αχρίδος», απασχόλησε τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας που συνήλθε την Τρίτη...
21 Ιουνίου, 2022 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2022 - 4:43

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας για την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

Διαδώστε:
Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας για την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Το ζήτημα του καθεστώτος της μέχρι πρότινος σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, η οποία αναγνωρίστηκε και έγινε δεκτή σε Ευχαριστιακή κοινωνία από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 9 Μαΐου 2022 με το όνομα «Αχρίδος», απασχόλησε τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας που συνήλθε την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, το Πατριαρχείο Βουλγαρίας «με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό και πνευματική χαρά χαιρετίζει τις αποφάσεις για την άρση του σχίσματος και εισέρχεται σε κανονική και Ευχαριστιακή κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας. Απομένει να εξεταστεί το όνομα της Ορθoδόξου Εκκλησίας στη Βόρεια Μακεδονία».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα στη συνεδρίαση της με πλήρη σύνθεση, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας εξέτασε τις επιστολές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου σχετικά με το κανονικό καθεστώς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βόρειας Μακεδονίας και μετά από ψηφοφορία αποφάσισε:

Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατριαρχείο Βουλγαρίας με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό και πνευματική χαρά χαιρετίζει τις αποφάσεις για την άρση του σχίσματος και εισέρχεται σε κανονική και Ευχαριστιακή κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας. Απομένει να εξεταστεί το όνομα της Ορθoδόξου Εκκλησίας στη Βόρεια Μακεδονία.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων