03/06/2020 04/06/2020 Την επαναφορά της επιχορήγησης -που είχε διακοπεί- στις τρεις Σταυροπηγιακές Μονές: του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας, της Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μπάτσκοβο και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τρόγιανσκι (τρίτο μεγαλύτερο μοναστήρι στη Βουλγαρία, γνωστότερο απλά ως Τρόγιανσκι) για εργασίες αποκατάστασης και επισκευών, αλλά και τη διάθεση πρόσθετων κεφαλαίων στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Υπουργικό...
03 Ιουνίου, 2020 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2020 - 1:15

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Το κράτος επιχορηγεί Σταυροπηγιακές Μονές

Διαδώστε:
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Το κράτος επιχορηγεί Σταυροπηγιακές Μονές

Την επαναφορά της επιχορήγησης -που είχε διακοπεί- στις τρεις Σταυροπηγιακές Μονές: του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας, της Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μπάτσκοβο και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τρόγιανσκι (τρίτο μεγαλύτερο μοναστήρι στη Βουλγαρία, γνωστότερο απλά ως Τρόγιανσκι) για εργασίες αποκατάστασης και επισκευών, αλλά και τη διάθεση πρόσθετων κεφαλαίων στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Το Μοναστήρι της Ρίλας θα λάβει 600.000 λέβα, ενώ οι μονές σε Μπάτσκοβο και Τρόγιαν από 200.000 λέβα έκαστη.

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μπάτσκοβο

Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Τρόγιαν

 

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να διαθέσει επίσης 500.000 λέβα για την αποκατάσταση των τοιχογραφιών στην εκκλησία της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Σόφιας “Άγιος Ιωάννης της Ρίλας“. Στη συνεδρίαση, όπου αποφασίστηκε να δοθούν ακόμα 300.000 λέβα για τη Μονή της Αγίας Τριάδος της  Κράστοβα Γκόρα, παραβρέθηκε και ο Σχολάρχης της Θεολογικής Ακαδημίας της Σόφιας, Αρχιμανδρίτης Παχώμιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων