30/08/2019 30/08/2019 Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του προστάτη της Βουλγαρίας, Αγίου Αλεξάνδρου “Νιέφσκι” τιμά σήμερα 30 Αυγούστου η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια, όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του Αγίου, ετελέσθη το πρωί αρχιερατικό συλλείτουργο. Παρέστη ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος, ο οποίος μετά το τέλος της λειτουργίας...
30 Αυγούστου, 2019 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2019 - 20:24

Τον προστάτη της Αγ. Αλέξανδρο “Νιέφσκι” τιμά η Βουλγαρία

Διαδώστε:
Τον προστάτη της Αγ. Αλέξανδρο “Νιέφσκι” τιμά η Βουλγαρία

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του προστάτη της Βουλγαρίας, Αγίου Αλεξάνδρου “Νιέφσκι” τιμά σήμερα 30 Αυγούστου η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια, όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του Αγίου, ετελέσθη το πρωί αρχιερατικό συλλείτουργο. Παρέστη ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος, ο οποίος μετά το τέλος της λειτουργίας ευλόγησε το ποίμνιό του.

Ο Καθεδρικός του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι καταλαμβάνει έκταση 3.170 τετρ. μέτρων και χωράει στο εσωτερικό του 10.000 ανθρώπους. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός στη Βαλκανική Χερσόνησο, μετά τον Καθεδρικό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού στο Βουκουρέστι και τον Καθεδρικό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Πρόκειται για τον 11ο κατά σειρά μεγαλύτερο ναό της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων