11/03/2022 11/03/2022 Mε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λόβετς κ. Γαβριήλ, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Βουλγαρία η νέα έκδοση της Μητροπόλεως Λόβετς «Η ελπίδα μας είναι ο Χριστός» του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου.  Στο βιβλίο περιέχονται ομιλίες του Μητροπολίτη Λεμεσού, που δεν έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής στο διαδίκτυο. Ανάμεσά τους είναι οι συναρπαστικές...
11 Μαρτίου, 2022 - 18:39

Βιβλίο του Μητροπολίτη Λεμεσού κυκλοφορεί και στα βουλγάρικα

Διαδώστε:
Βιβλίο του Μητροπολίτη Λεμεσού κυκλοφορεί και στα βουλγάρικα

Mε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λόβετς κ. Γαβριήλ, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Βουλγαρία η νέα έκδοση της Μητροπόλεως Λόβετς «Η ελπίδα μας είναι ο Χριστός» του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου. 

Στο βιβλίο περιέχονται ομιλίες του Μητροπολίτη Λεμεσού, που δεν έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής στο διαδίκτυο. Ανάμεσά τους είναι οι συναρπαστικές ιστορίες του για τους «μέντορές» του, τους σύγχρονους αγίους, τον Όσιο Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, και τον μακαριστό γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. Για ακόμα μια φορά, ο Βούλγαρος αναγνώστης θα βρεθεί μπροστά σε έναν ζωντανό λόγο, γεμάτο αγάπη για τον Χριστό, εμποτισμένο από τον αγιορείτικο ασκητισμό, με βαθιά πατερική κατανόηση και συμπόνια για τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λέει για τον εαυτό του ότι σε μια από τις επισκέψεις του ως νέος ιερομόναχος στον γέροντα Φιλόθεο (Ζερβάκο), ο τελευταίος του έδωσε ένα εγκόλπιο με την Παναγία και του είπε: «Πήγαινε και κήρυξε μετάνοια». Είναι αυτό το κήρυγμα της μετανοίας, που η Ιερά Μητρόπολη Λόβετς αγωνίζεται να εκδώσει εδώ και 7 χρόνια στα βουλγαρικά στις εκδόσεις της, που έχουν γίνει αγαπημένο ανάγνωσμα για χιλιάδες αναγνώστες κάθε ηλικίας.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων