05/09/2023 05/09/2023 Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της Στρατιωτικής Ακαδημίας «Γκεόργκι Σάβα Ρακόφσκι» Todor Dochev, τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο στον Ιερό Ναό Αγίων Αρχαγγέλων. Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του αγιασμού παρουσία δασκάλων, φοιτητών και φίλων. Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος...
05 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2023 - 16:04

Βουλγαρία: Αγιασμός για το νέο έτος σε Στρατιωτική Ακαδημία

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Αγιασμός για το νέο έτος σε Στρατιωτική Ακαδημία

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της Στρατιωτικής Ακαδημίας «Γκεόργκι Σάβα Ρακόφσκι» Todor Dochev, τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο στον Ιερό Ναό Αγίων Αρχαγγέλων. Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του αγιασμού παρουσία δασκάλων, φοιτητών και φίλων.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος ευχήθηκε σε όλους να στηριχθούν στην πίστη τους και να οικοδομήσουν στην ελπίδα. Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος ευχαρίστησε την ηγεσία της Στρατιωτικής Ακαδημίας για την επάξια συντήρηση του ναού, για την πνευματική ζωή και την αγάπη προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ακόμη ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Μακαριωτάτου κ.κ. Νεοφύτου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του Μπάτσκοβο, δίπλα στην πλατεία της Ακαδημίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας Δρ. Todor Tagarev, ο Υπουργός Παιδείας Δρ. Galin Tsokov, στρατηγοί και αξιωματικοί, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας, πρεσβευτές και στρατιωτικοί ακόλουθοι διαπιστευμένοι στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, πρυτάνεις ανωτάτων σχολών. Στην Αίθουσα Τελετών, ο Υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε την πρώτη ακαδημαϊκή διάλεξη.

 

Φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία

Военната академия „Георги Стойков Раковски“ откри новата си академична година - 04.09.2023 г.

Φωτογραφίες από την ακολουθία του αγιασμού

Военната академия „Георги Стойков Раковски“ откри новата си академична година - Водосвет - 04.09.2023 г.

Φωτογραφίες bg-patriarshia.bg: Анита Димитрова и Елена Дюлгерова

Με πληροφορίες: bg-patriarshia.bg (Весела Игнатова)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων