26/08/2020 26/08/2020 Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ενέκρινε πρόσθετες δαπάνες βάσει του προϋπολογισμού του Συμβουλίου Υπουργών για το 2020, ύψους 1.612.000 (BGN) για επείγουσες εργασίες αποκατάστασης στο καμπαναριό του ιστορικού Ιερού Ναού, που είναι και μνημείο, της Μονής Γεννήσεως του Χριστού. Αυτός ο Ναός είναι ένα από τα σύμβολα της Βουλγαρικής Απελευθέρωσης. Τα απαραίτητα κεφάλαια για την εφαρμογή...
26 Αυγούστου, 2020 - 18:52
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2020 - 18:37

Βουλγαρία: Αρχίζει η επισκευή ενός ιστορικού καμπαναριού

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Αρχίζει η επισκευή ενός ιστορικού καμπαναριού

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ενέκρινε πρόσθετες δαπάνες βάσει του προϋπολογισμού του Συμβουλίου Υπουργών για το 2020, ύψους 1.612.000 (BGN) για επείγουσες εργασίες αποκατάστασης στο καμπαναριό του ιστορικού Ιερού Ναού, που είναι και μνημείο, της Μονής Γεννήσεως του Χριστού. Αυτός ο Ναός είναι ένα από τα σύμβολα της Βουλγαρικής Απελευθέρωσης. Τα απαραίτητα κεφάλαια για την εφαρμογή του διατάγματος παρέχονται από τον προϋπολογισμό του Συμβουλίου Υπουργών ως μέρος της αναδιάρθρωσης των δαπανών και των μεταφορών στο πλαίσιο του κεντρικού προϋπολογισμού για το 2020.

Η απόφαση για την έκτακτη συμπερίληψη του θέματος στη σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου ελήφθη μετά από μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Στάρα Ζαγκόρας κ. Κυπριανού, του Πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και του Υπουργού Οικονομικών Κιρίλ Ανανέιεφ. Ο Μητροπολίτης παρουσίασε τις ζημιές του καμπαναριού και των τμημάτων του ιστορικού ναού, ενώ τόνισε την επείγουσα ανάγκη να ξεκινήσουν οι επισκευές.

“Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό και το Συμβούλιο Υπουργών για τα κονδύλια που διατίθενται. Όλοι γνωρίζουν ότι σε δύσκολους καιρούς, το μόνο πράγμα που μας σώζει είναι η πίστη. Το κράτος έδειξε για άλλη μια φορά ότι βοηθά σε δύσκολους καιρούς. Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει και στο μέλλον. Αυτός ο ναός και αυτό το καμπαναριό θα μας θυμίζει πάντα την ελευθερία μας », είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κυπριανός λίγα λεπτά μετά την απόφαση να διατεθούν τα χρήματα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε με αρμόδιους αξιωματούχος την Ιερά Μονή όπου πραγματοποίησαν επιθεώρηση των ζημιών και αποφασίστηκε ότι θα τοποθετηθεί ένα ικρίωμα τον καιρό των επισκευών ώστε να μην εμποδιστεί η προσέλευση των πιστών. Οι εργασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον ένα χρόνο λόγω του επικείμενου χειμώνα που έρχεται και οι εξωτερικές εργασίες είναι δύσκολο να υλοποιηθούν.

Ο Μητροπολίτης Κυπριανός εξέφρασε την ελπίδα ότι “τον επόμενο χρόνο, όταν θα γιορτάζεται η 120η επέτειος από τον εγκαινιασμό της εκκλησίας, τα 150 χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης της Στάρα Ζαγκόρας και τα 160 χρόνια από την κατασκευή της Μητροπολιτικής Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου η καμπάνα των 12 τόνων θα ακουστεί ξανά”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων