19/09/2022 19/09/2022 Ένας σιδερένιος σταυρός 36 μέτρων τοποθετήθηκε στην περιοχή Tushana του δήμου Ελίν Πελίν στη Βουλγαρία.  Κατόπιν ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου πριν την τοποθέτηση του σταυρού τελέστηκε αγιασμός από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο.  Η πρωτοβουλία για την ανύψωσή του σταυρού ανήκει στον δήμαρχο Ελίν Πελίν, ενώ εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 10:59

Βουλγαρία: Δήμος χρηματοδότησε την ανύψωση σταυρού 36 μέτρων

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Δήμος χρηματοδότησε την ανύψωση σταυρού 36 μέτρων

Ένας σιδερένιος σταυρός 36 μέτρων τοποθετήθηκε στην περιοχή Tushana του δήμου Ελίν Πελίν στη Βουλγαρία. 

Κατόπιν ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου πριν την τοποθέτηση του σταυρού τελέστηκε αγιασμός από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο. 

Η πρωτοβουλία για την ανύψωσή του σταυρού ανήκει στον δήμαρχο Ελίν Πελίν, ενώ εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την υποστήριξη πολλών πολιτών που στηρίζουν τέτοιου είδους προσπάθειες. Η τοποθέτηση του σταυρού του Χριστού χρηματοδοτήθηκε από τον δημοτικό προϋπολογισμό Ελίν Πελίν.

Η περιοχή γύρω από τον σταυρό πρόκειται να βελτιωθεί ώστε να γίνει χώρος ανάπαυσης, αναψυχής και πνευματικής περισυλλογής για τους κατοίκουςτης γύρω περιοχής, καθώς και για τους επισκέπτες. Ο σταυρός, που φωτίζεται από 30 προβολείς, όπως και η περιοχή, θα είναι επισκέψιμος τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Μία από τις επερχόμενες ιδέες είναι να χτιστεί ένα μικρό παρεκκλήσι προς τιμήν της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

Πηγή φωτογραφιών: bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων