16/04/2020 16/04/2020 Έκκληση προς τους πιστούς να μείνουν στο σπίτι τις ημέρες του Πάσχα απηύθυναν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι στρατιωτικοί γιατροί της Βουλγαρίας, οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας. Οι γιατροί δημοσίευσαν φωτογραφίες στη σελίδα τους στο Facebook στην οποία, ντυμένοι με προστατευτικές στολές, σχηματίζουν το σύνθημα «Ο Θεός είναι...
16 Απριλίου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2020 - 8:36

Βουλγαρία: Έκκληση γιατρών για “Πάσχα στο σπίτι” 

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Έκκληση γιατρών για “Πάσχα στο σπίτι” 

Έκκληση προς τους πιστούς να μείνουν στο σπίτι τις ημέρες του Πάσχα απηύθυναν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι στρατιωτικοί γιατροί της Βουλγαρίας, οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας.
Οι γιατροί δημοσίευσαν φωτογραφίες στη σελίδα τους στο Facebook στην οποία, ντυμένοι με προστατευτικές στολές, σχηματίζουν το σύνθημα «Ο Θεός είναι στην καρδιά μας! Πρέπει να συναντήσουμε την Ανάσταση στο σπίτι!”

Η δράση πραγματοποιήθηκε κάτω από τα hashtags #ОстанеСиВкъщи и #ВсичкоЩеБъдеНаред (“Μείνετε στο σπίτι” και “Όλα θα πάνε καλά”).


Την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας δεν πρόκειται να κλείσει τις εκκλησίες για τους πιστούς, ωστόσο τους καλεί να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες. Σε πολλά περιοχές οι Ακολουθίες θα τελεσθούν όχι μέσα στους ναούς, αλλά σε εξωτερικούς χώρους
Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ αλλά και κάποιοι Ιεράρχες προέτρεψαν τους πιστούς να μην πάνε στο Πάσχα στην εκκλησία, αλλά να γιορτάσουν στο σπίτι. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν συμφώνησε να κλείσει τους ναούς .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων