17/03/2020 18/03/2020 Στην Βουλγαρία η επιδημική κατάσταση επέβαλλε να ληφθούν μια σειρά από περιοριστικά μέτρα στην επικράτεια της χώρας. Η Ιερά Σύνοδος στην επίσημη ιστοσελίδα της ανακοίνωσε πως οι Θείες Λειτουργίες από τον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέβσκι θα εκπέμπονται ζωντανά στην σελίδα του Πατριαρχείου στο Facebook. Έτσι οι πιστοί θα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του...
17 Μαρτίου, 2020 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2020 - 0:02

Βουλγαρία: “Εμείς πιστεύουμε στα θαύματα του Θεού”

Διαδώστε:
Βουλγαρία: “Εμείς πιστεύουμε στα θαύματα του Θεού”

Στην Βουλγαρία η επιδημική κατάσταση επέβαλλε να ληφθούν μια σειρά από περιοριστικά μέτρα στην επικράτεια της χώρας. Η Ιερά Σύνοδος στην επίσημη ιστοσελίδα της ανακοίνωσε πως οι Θείες Λειτουργίες από τον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέβσκι θα εκπέμπονται ζωντανά στην σελίδα του Πατριαρχείου στο Facebook.

Έτσι οι πιστοί θα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Εθνικού Επιχειρησιακού Επιτελείου που καλούν τους Βουλγάρους να μένουν στα σπίτια τους και να μην συναθροίζονται αλλά ταυτόχρονα θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τα μυστήρια σαν να είναι εκεί.

Παρά τις απαγορεύσεις κάποιοι από τους πιστούς συνεχίζουν να πηγαίνουν στις εκκλησίες για να προσευχηθούν, μαζί με άλλους ανθρώπους, για την λήξη της επιδημίας, για υγεία και θεραπεία από κάθε αρρώστια. Κάποιοι από τους πιστούς μάλιστα δεν φοβήθηκαν να λάβουν και Θεία Κοινωνία.
Οι χριστιανοί πιστεύουν πως η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού και θεραπεύει κάθε αρρώστια.

«Όλοι όσοι αποτελούμε την εκκλησία του Χριστού θεωρούμε πως η Θεία Κοινωνία λυτρώνει τους ανθρώπους από τις αμαρτίες τους, από τις αναπηρίες και κάθε είδους ασθένεια”, λέει ο πάτερ Βασίλι Σαριάν από τον Ιερό Ναό Μεταμoρφώσεως του Σωτήρος στην Σόφια. “Η εκκλησία και οι Χριστιανοί επιβιώνουν εδώ και χιλιετίες και δεν θεωρούμε πως αυτό είναι τυχαίο. Εμείς πιστεύουμε στα θαύματα του Θεού».

Στην Βίβλο βρίσκουμε πολλά παραδείγματα ανθρώπων που θεραπεύτηκαν από τον Χριστό. Τα λόγια του Θεού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα τα ίδια: «Η πίστη σου σε έσωσε». Ο Υιός του Θεού είναι ιατρός των ψυχών και των σωμάτων.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν στον Θεό και βλασφημούν”, λέει ο ιερωμένος. “Προσπαθούν να βρουν για όλα λογικές απαντήσεις, αμφιβάλλουν και αμφισβητούν την ύπαρξη του Θεού, την δράση του στην ζωή μας. Αλλά εμείς που τον έχουμε δεχτεί στην ζωή μας, που τον υπηρετούμε με αφοσίωση, ξέρουμε πως υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες καταστροφές από την σωματική ασθένεια τις οποίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο αν έχουμε δεχτεί τον Χριστό ως Σωτήρα».

Η Βουλγάρικη Ορθόδοξη Εκκλησία καλεί τους πιστούς να είναι λογικοί και να μην χάνουν την κριτική τους σκέψη. Η κρίση είναι παγκόσμια και μας κατακλύζουν πληροφορίες από παντού οι οποίες μάλιστα πολλές φορές είναι αντικρουόμενες. Οι άνθρωποι επηρεάζονται πολύ από τις κοινωνικές ομάδες στο διαδίκτυο.
«Πολλοί άνθρωποι είναι φοβισμένοι και αισθάνονται ανασφαλείς”, λέει ο πάτερ Βασίλι. “Ο φόβος και η ανησυχία δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Οι πιστοί έχουν μια ασυνήθιστη ελπίδα γιατί ξέρουν πως ο Θεός είναι πιστός και δεν μας εγκαταλείπει. Βασιζόμαστε σ’ Εκείνον και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τον κύριο νόμο που μας έχει δώσει: «Αγαπάτε αλλήλους». Ο Θεός μας βοηθά ας βοηθάμε κι εμείς τους συνανθρώπους μας».

 

 

Φωτογραφίες: bgnes
Πηγή: Radio Bulgaria / Επιμέλεια και Μετάφραση: Αγάπη Γιορντανόβα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων