22/11/2022 22/11/2022 Με αφορμή την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Βουλγαρία τίμησε και την Ημέρα της Χριστιανικής Οικογένειας και της Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, από το 1929 η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάζεται στη χώρα και ως Ημέρα της Χριστιανικής Οικογένειας και...
22 Νοεμβρίου, 2022 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 - 16:12

Βουλγαρία: Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και η Ημέρα της Χριστιανικής Οικογένειας

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και η Ημέρα της Χριστιανικής Οικογένειας

Με αφορμή την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Βουλγαρία τίμησε και την Ημέρα της Χριστιανικής Οικογένειας και της Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, από το 1929 η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάζεται στη χώρα και ως Ημέρα της Χριστιανικής Οικογένειας και της Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας.

Με την ευκαιρία της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης κ. Νικόλαος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Παναγιουρίστε, μία βουλγαρική πόλη στο άνω άκρο του ποταμού Έβρου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε σε όλους με θεόπνευστη ομιλία για τη γιορτή και τη σημασία της οικογένειας ως μικρής εκκλησίας.

Τους λειτουργικούς ψαλμούς απέδωσε η Μητροπολιτική Χορωδία Άγιος  Ερμής ο Απόστολος, με μαέστρο τον Πρωτοψάλτη Γκεόργκι Ράντεφ.

Νιώθοντας συνεχώς τη μητρική προστασία της Παναγίας, οι κάτοικοι του Παναγιουρίστε, καθώς και πολλά παιδιά και μαθητές, έσπευσαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό, όπου μπορούσαν να προσευχηθούν  στη Θεοτόκο.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο δήμαρχος της πόλης κ. Nikola Belishki, ο περιφερειάρχης της περιφέρειας Πάζαρτζικ κ. Trendafil Velichkov, οι εκπρόσωποι του λαού από την 48η Εθνοσυνέλευση κ. Radomir Cholakov και ο κ. Stefan Mirev, δημοτικοί σύμβουλοι και προσκεκλημένοι.

          

Σόφια: Συναυλία αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου

Κατά παράδοση, η Ιερά Μητρόπολη Σόφιας διοργανώνει κάθε χρόνο συναυλία αφιερωμένη στην εορτή των Εισοδίων της Παναγίας. Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου η συναυλία πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής.

Ο πνευματικός εορτασμός ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο.

Ο π. Ioan Karamihalev από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας της πρωτεύουσας μίλησε για την ανατροφή των παιδιών και των νέων στις χριστιανικές αρετές:

«Όταν θυμόμαστε το παράδειγμα της Μητέρας του Θεού και των αγίων γονέων της, τότε πρέπει απαραίτητα να συνειδητοποιούμε τι κάνουμε για να ενεργεί ο Θεός στη ζωή μας, ώστε το άγιο θέλημά Του να εκπληρωθεί μέσα μας. Εμείς πρέπει να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς τον Θεό για να Τον αφήσουμε να μπει στη ζωή μας.

Προπάντων ως γονείς είμαστε υποχρεωμένοι να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας στην αμετάκλητη από την πίστη του Χριστού αρετή. Ας τους υποδείξουμε και ας θέσουμε ως στόχο και νόημα της ζωής τους τη μίμηση του Ιδανικού – του Χριστού και την ανάδειξη της υπέροχης εικόνας Του στο πρόσωπό τους…

Σήμερα γίνεται πολύς λόγος ότι η σύγχρονη νέα γενιά είναι διεφθαρμένη. Αλλά από πού προέρχεται αυτή η νέα γενιά; Δεν έπεσε από τον ουρανό! Καθένας από τους νέους που συχνά διαπράττει κακές πράξεις έχει γονείς. Και γιατί ρίχνουμε όλη την ευθύνη σε αυτούς που διαπράττουν οποιαδήποτε πράξη αντίθετη προς τον Θεό και τους υποβάλλουμε σε κριτική και καταδίκη; Άλλωστε πίσω τους είναι οι γονείς τους, που δεν τους έμαθαν έγκαιρα να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό, το ​​δίκαιο και το αξιοπρεπές. Αν είχαν μεγαλώσει τα παιδιά τους στο πνεύμα της χριστιανικής ηθικής, δεν θα είχαν γίνει τέτοιοι άνθρωποι. 

 Μεγάλο λάθος κάνουν όσοι γονείς δεν έχουν μάθει στα παιδιά τους να αυτοσυγκρατούνται, να διακρίνουν τα πάθη, τον φθόνο, την υπερηφάνεια, την απληστία κ.λπ. και πασχίζουν να τα εξαφανίσουν», είπε χαρακτηριστικά.

   

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων