18/01/2024 18/01/2024 Με την ευλογία του Μητροπολίτη Φιλιππούπολης κ. Νικολάου, ο Επίσκοπος Ζνεπόλεως κ. Αρσένιου, κατά την εορτή του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ιερούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ασένοβγκραντ, πόλη της νοτιοκεντρικής Βουλγαρίας. Συμμετείχαν ο δήμαρχος του Ασένοβγκραντ, Δρ. Hristo Grudev, η δήμαρχος της περιοχής Κούκλενα, κα Maria Belcheva, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ασένοβγκραντ,...
18 Ιανουαρίου, 2024 - 21:23
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2024 - 21:17

Βουλγαρία: Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Ασένοβγκραντ

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Ασένοβγκραντ

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Φιλιππούπολης κ. Νικολάου, ο Επίσκοπος Ζνεπόλεως κ. Αρσένιου, κατά την εορτή του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ιερούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ασένοβγκραντ, πόλη της νοτιοκεντρικής Βουλγαρίας.

Συμμετείχαν ο δήμαρχος του Ασένοβγκραντ, Δρ. Hristo Grudev, η δήμαρχος της περιοχής Κούκλενα, κα Maria Belcheva, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ασένοβγκραντ, κ. Ivan Ivanov, κρατικοί και δημοτικοί αξιωματούχοι,  στρατιωτικό προσωπικό και πλήθος κόσμου.

Τους λειτουργικούς ψαλμούς απέδωσε η Μητροπολιτική χορωδία «Άγιος Ερμής ο Απόστολος» με μαέστρο τον πρωτοψάλτη Γκεόργκι Ράντεφ.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Ζνεπόλεως αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αθανασίου τον οποίο χαρακτήρισε “στύλο” ορθοδοξίας

Τέλος, ο Επίσκοπος κ. Αρσένιος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν, ευχήθηκε με την ευκαιρία της 190ής επετείου από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού, και έδωσε σε όλους την ευλογία και τον πατρικό χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου κ. Νικολάου.

18 януари 2024 г. - Св. Атанасий и Кирил Александрийски (Атанасовден). Архиерейска св. Литургия в храм "Св. Атанасий Велики" гр. Асеновград.

Πηγή: bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων