20/01/2023 20/01/2023 Με ευχές για την επερχόμενη ονομαστική εορτή του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, που είναι αύριο 21 Ιανουαρίου, ξεκίνησε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας για το 2023 υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, δώρισε...
20 Ιανουαρίου, 2023 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2023 - 13:46

Βουλγαρία: Η πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για το 2023

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Η πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για το 2023

Με ευχές για την επερχόμενη ονομαστική εορτή του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, που είναι αύριο 21 Ιανουαρίου, ξεκίνησε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας για το 2023 υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, δώρισε στον Μακαριώτατο μία ράβδος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ ευχήθηκε στον Πατριάρχη κ.κ. Νεόφυτο να του δώσει ο Θεός δύναμη και υγεία για να ηγηθεί σοφά την εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία.

Με αφορμή τα αυριανά ονομαστήρια του Πατριάρχη Βουλγαρίας, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Νεόφυτου του Μάρτυρα, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε στην ομιλία του ότι, ακολουθώντας το παράδειγμα του Αγίου, ο Μακαριώτατος αφοσιώθηκε στην υπηρεσία της Εκκλησίας από νωρίς. Ακόμη, του ευχήθηκε να συνεχίσει να ακολουθεί το παράδειγμα του οσιομάρτυρα, που μεσίτευσε ενώπιον του Θεού για εκείνον.

Κείμενο και φωτογραφίες: bg-patriarshia.bg (Angel Karadako)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων