18/09/2021 19/09/2021 Την ημέρα μνήμης των Αγίων μαρτύρων Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης Παρασκευή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος επισκέφθηκε δύο γηροκομεία της Φιλιππούπολης (Πλόβντιφ), την «Αρμονία» στην «Τράκια» και το «Μέγας Βασίλειος» στην περιοχή Κιουτσούκ Παρίζ (Μικρό Παρίσι). Ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος μαζί με τον κ. Ιβάν Τίκοβ, την...
18 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2021 - 9:27

Η αγάπη που αντικατοπτρίζεται στη φιλανθρωπία

Διαδώστε:
Η αγάπη που αντικατοπτρίζεται στη φιλανθρωπία

Την ημέρα μνήμης των Αγίων μαρτύρων Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης Παρασκευή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος επισκέφθηκε δύο γηροκομεία της Φιλιππούπολης (Πλόβντιφ), την «Αρμονία» στην «Τράκια» και το «Μέγας Βασίλειος» στην περιοχή Κιουτσούκ Παρίζ (Μικρό Παρίσι).

Ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος μαζί με τον κ. Ιβάν Τίκοβ, την διευθύντρια του νοσοκομείου Δρ. Τσβετάνκα Λεπάροβα, δώρισαν στους ηλικιωμένους που κατοικούν εντός των γηροκομείων, αλλά και στο προσωπικό, ατομικά πακέτα προστασίας κατά του COVID-19. Τα πακέτα περιείχαν τα απαραίτητα αναλώσιμα για την προστασία: μάσκες μίας χρήσης, αλλά και υψηλότερης προστασίας κατηγορίας FFP2, γάντια, βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής για την βελτίωση του ανοσολογικού συστήματος, καθώς και σεντόνια, υγρές πετσέτες, πάνες για ενήλικες και απολυμαντικά χεριών. Οι δωρεές αυτές παρέχονται ύστερα από πρωτοβουλία της εταιρείας “Bulpharma”.

Τα πακέτα δωρεάς παραδόθηκαν από τους διευθυντές των δύο οίκων ευγηρίας, Δρ. Νικολάι Βαρσίλοφ και την κ. Νίνα Χρίστοβα, ενώ κατά την διανομή τους παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος της Φιλιππούπολης, κ. Γκεόργκι Τιτυούκοφ, και ο Δήμαρχος της περιοχής Τράκια, κ. Κωσταντίν Ντιμιτρόφ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Νικόλαος απευθύνθηκε στο προσωπικό, τονίζοντας τη σημασία της χριστιανικής αγάπης, η οποία αντικατοπτρίζεται στη φιλανθρωπία, στη φροντίδα προς τους αδύναμους και τους ασθενείς. Προσφέροντας κατά αυτόν τον τρόπο ψυχική και σωματική ανακούφιση σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την αγάπη και τη φροντίδα που δίνουν καθημερινά στους ηλικιωμένους, ευλόγησε τους παρευρισκόμενους και τους χάρισε εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου, ημερολόγια της Εκκλησίας για το νέο έτος 2022 και προσευχητάρι για ιδιωτική χρήση.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων