05/04/2020 06/04/2020 Παρά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και υπό την σκιά αυστηρών μέτρων πρόληψης θα πραγματοποιηθεί η φετινή μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, το Άγιο Φως θα μεταφέρει στην γειτονική χώρα ο Σεβ. Μητροπολίτης εν Κεντρώα και Δυτική Ευρώπη κ. Αντώνιος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου...
05 Απριλίου, 2020 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2020 - 4:16

Στην σκιά αυστηρών μέτρων πρόληψης η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Βουλγαρία

Διαδώστε:
Στην σκιά αυστηρών μέτρων πρόληψης η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Βουλγαρία

Παρά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και υπό την σκιά αυστηρών μέτρων πρόληψης θα πραγματοποιηθεί η φετινή μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, το Άγιο Φως θα μεταφέρει στην γειτονική χώρα ο Σεβ. Μητροπολίτης εν Κεντρώα και Δυτική Ευρώπη κ. Αντώνιος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 2020, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε χθεσινή συνέντευξη του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

Παρ’ όλα αυτά, η φετινή αντιπροσωπεία παραλαβής του Αγίου Φωτός θα είναι ολιγομελής. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι θα συνοδεύεται μόνο από ένα άτομο και συγκεκριμένα από έναν εκπρόσωπο της Βουλγαρικής Διεύθυνσης Θρησκευμάτων.

Επίσης, πρόσθεσε ότι λόγω των μέτρων ασφαλείας στο Ισραήλ, η αντιπροσωπεία δεν θα αποβιβαστεί από το αεροσκάφος και το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε αυτήν σύμφωνα με την διαδικασία που έχει καθοριστεί από τις ισραηλινές αρχές.

 

Το Εθνικό Αρχηγείο κάλεσε τους πολίτες να μην πηγαίνουν στην εκκλησία το Πάσχα

Μέχρι χθες 4 Απριλίου 2020, ο συνολικός αριθμός των θανόντων στην Βουλγαρία είχε φτάσει τους 17 ενώ οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μολυσμένων είναι 503. Οι θεραπευμένοι είναι 34. 192 με επιβεβαιωμένη μόλυνση νοσηλεύονται, 26 από αυτούς στην εντατική. Οι άντρες είναι 287 ενώ οι γυναίκες 216. Η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων φορέων του ιού είναι τα 47 έτη. Ο στρατηγός Μουταφτσίισκι που ηγείται του Αρχηγείου για την Αντιμετώπιση του Κορωνοϊού κάλεσε τους πολίτες να μην συναθροίζονται και ειδικά κατά τις γιορτές του Πάσχα να μην πηγαίνουν στην εκκλησία γιατί η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων