18/11/2022 18/11/2022 Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, πραγματοποιήθηκε στη Ντούπνιτσα (δυτική Βουλγαρία) εορταστική εκδήλωση, αφιερωμένη στην επικείμενη εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η Χριστιανική Οικογένεια και Νεολαία. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Στη χορωδία συμμετείχαν παιδιά που σπουδάζουν Χριστιανισμό-Ορθοδοξία στην περιοχή Ντούπνιτσα, μέλη της εκκλησιαστικής χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίου...
18 Νοεμβρίου, 2022 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2022 - 19:27

Βουλγαρία: Προεόρτια εκδήλωση για τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και την προάσπιση της οικογένειας

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Προεόρτια εκδήλωση για τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και την προάσπιση της οικογένειας

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, πραγματοποιήθηκε στη Ντούπνιτσα (δυτική Βουλγαρία) εορταστική εκδήλωση, αφιερωμένη στην επικείμενη εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η Χριστιανική Οικογένεια και Νεολαία.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στη χορωδία συμμετείχαν παιδιά που σπουδάζουν Χριστιανισμό-Ορθοδοξία στην περιοχή Ντούπνιτσα, μέλη της εκκλησιαστικής χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου του Νικηφόρου στη Ντούπνιτσα, και μέλη της ανδρική χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη της Ρίλας, στη Ντούπνιτσα.

Στην εορταστική εκδήλωση παρευρέθηκε ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, ο οποίος εκφώνησε σύντομη ομιλία στην οποία τόνισε το νόημα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθώς και έθεσε ως παράδειγμα την ιερά οικογένεια της Παναγίας στη σημερινή σύγχρονη οικογένεια.

Ο Επίσκοπος ευχήθηκε σε όλους να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την προάσπιση της βουλγαρικής οικογένειας.

Ακόμη, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στη χορωδία και τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Μακαριωτάτου κ.κ. Νεοφύτου, και ευχήθηκε αυτή η πρωτοβουλία του Πατριάρχη Βουλγαρίας να καθιερωθεί ως παράδοση στις πνευματικές γειτονιές της Μητρόπολης Σόφιας, για την έμπνευση του λαού στο καλό και το χρήσιμο.

Στους συμμετέχοντες στη χορωδία δόθηκαν δώρα από την Ιερά Μητρόπολη Σόφιας.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ (Αρχιερέας Kostadin Trenev)

Με πληροφορίες από bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων