15/10/2020 15/10/2020 Ερωτήσεις – καταγγελίες για συλλογή δωρεών με σκοπό την -υποτιθέμενη- οικοδόμηση μοναστηριού αφιερωμένου στην Αγία (;) Στόινα (Св. Стойна Преподобна) στο χωριό Πάστρεν του Οπάν έφθασαν στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της Στάρα Ζαγκόρας, που έμαθε ότι κάποια άτομα παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι του Πατριαρχείου Βουλγαρίας και έκαναν έρανο για να φτιάξουν μοναστήρι. Οι… συλλέκτες, που είχαν...
15 Οκτωβρίου, 2020 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2020 - 10:20

Βουλγαρία: Ψεύτικοι έρανοι στο όνομα της εκκλησίας

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Ψεύτικοι έρανοι στο όνομα της εκκλησίας

Ερωτήσεις – καταγγελίες για συλλογή δωρεών με σκοπό την -υποτιθέμενη- οικοδόμηση μοναστηριού αφιερωμένου στην Αγία (;) Στόινα (Св. Стойна Преподобна) στο χωριό Πάστρεν του Οπάν έφθασαν στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της Στάρα Ζαγκόρας, που έμαθε ότι κάποια άτομα παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι του Πατριαρχείου Βουλγαρίας και έκαναν έρανο για να φτιάξουν μοναστήρι.

Οι… συλλέκτες, που είχαν στόχο να εξαπατήσουν τους πιστούς προκειμένου να μαζέψουν χρήματα,  δημιούργησαν ένα προφίλ στο Facebook με όνομα «Παρεκκλήσι Св. Стойна Преподобна», στο οποίο δημοσιεύεται καθημερινά έκκληση για κεφάλαια με στόχο την κατασκευή του ναού, ενώ υπάρχουν, επίσης, μια φωτογραφία από συμβολαιογραφική πράξη για την πώληση ακινήτων, φωτογραφίες από Θείες Λειτουργίες και άλλα.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι ο κύριος ναός θα ονομάζεται «Άγιοι του Βουλγάρικου Λαού» και εκεί θα τιμώνται οι: γερόντισσα Στόινα (Πρεποντόμπνα), Βασίλειος Λέφσκι, παππούς Ντόμπρι και άλλοι γέροντες της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το άτομο που ξεκίνησε την εκστρατεία-έρανο έχει 12 καταδίκες και αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Όσον αφορά τις καταγγελίες, η Ιερά Μητρόπολη της Στάρα Ζαγκόρας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κυπριανός πληροφορεί ότι: «Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ στον εαυτό μας ως Μητρόπολη να ζητήσουμε οικονομική βοήθεια, χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλ. με τον γενικά αποδεκτό τρόπο. Δεν υπάρχει καμία σχέση αυτού του εράνου με το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, ούτε και με Μητρόπολη της Στάρα Ζαγκόρας. Καλούμε τους λαϊκούς να συμμετέχουν στις επίσημες εκστρατείες δωρεάς, που ανακοινώνονται στον ιστότοπο της Επισκοπής της Στάρα Ζαγκόρας».

Επιμέλεια – Μετάφραση για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων