09/10/2023 09/10/2023 Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο ο αγιασμός του νέου Ιερού Ναού αφιερωμένου στον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, στο χωριό Κοστενέτς της Περιφέρειας Ιχτιμάν. Ο νέος Ιερός Ναός βρίσκεται στους πρόποδες του βόρειου τμήματος του βουνού Ρίλα, στην περιοχή «Κραστίτη». Πριν από αιώνες υπήρχε η Ιερά Μονή Αγίου...
09 Οκτωβρίου, 2023 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2023 - 15:08

Βουλγαρία: Το χωριό Κοστένετς απέκτησε νέο Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Το χωριό Κοστένετς απέκτησε νέο Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο ο αγιασμός του νέου Ιερού Ναού αφιερωμένου στον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, στο χωριό Κοστενέτς της Περιφέρειας Ιχτιμάν.

Ο νέος Ιερός Ναός βρίσκεται στους πρόποδες του βόρειου τμήματος του βουνού Ρίλα, στην περιοχή «Κραστίτη». Πριν από αιώνες υπήρχε η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πνευματική ανάταση των πιστών της περιοχής, καθώς και στη διάδοση του χριστιανισμού στη Βουλγαρία. Μετά την καταστροφή του μοναστηριού τον 14ο αιώνα, δεν αναστηλώθηκε, και πριν από δέκα και πλέον χρόνια, μετά από επιμονή των Ορθοδόξων Χριστιανών από το χωριό Κοστένετς, τέθηκαν τα θεμέλια για την ανέγερση ναού στο ίδιο σημείο.

Τον Θεοφιλέστατο οι κάτοικοι του χωριού υποδέχτηκαν στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, όπου του προσέφεραν όμορφα λουλούδια.

Κατά την ακολουθία του αγιασμού του νέου Ιερού Ναού, συμμετείχαν ο Δήμαρχος του Δήμου Κοστένετς Γιόρνταν Άνγκελοφ, η Αντιδήμαρχος Μαργαρίτα Μίντσεβα και η πρόεδρος του χωριού Λιούμπκα Κατσαρόβα.

Μετά τον αγιασμό ο Θεοφιλέστατος κ. Πολύκαρπος συνεχάρη όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε ο Ιερός Ναός να αποτελέσει ένα αληθινό πνευματικό καταφύγιο που θα τους παρηγορεί στις δυσκολίες της ζωής και θα τους ενισχύει σε πίστη, ελπίδα. και αγάπη.

Ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για να χτιστεί ο Ιερός Ναός και προσευχήθηκε ο Θεός να τους ανταμείψει χιλιάδες φορές. Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου κ.κ. Νεοφύτου.

Освещаване на параклис „Св. вмчк Георги Победоносец“, с. Костенец, в местността „Кръстан“ - 07.10.2023 г.

Με πληροφορίες και Φωτογραφίες: bg-patriarshia.bg (Αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων