17/11/2023 17/11/2023 Η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση για την Ημέρα της Ορθόδοξης Χριστιανής Νεολαίας και Οικογένειας πραγματοποιήθηκε, στις 16 Νοεμβρίου, στην πόλη Radomir της Βουλγαρίας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. Προσκεκλημένος ήταν ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος. Στο πλαίσιο της επικείμενης εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, η οποία τιμάται από την εν Βουλγαρία Ορθόδοξη...
17 Νοεμβρίου, 2023 - 15:22
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2023 - 14:21

Βουλγαρία: Τρίτη ημέρα εκδηλώσεων για την Ημέρα της Χριστιανικής Οικογένειας

Διαδώστε:
Βουλγαρία: Τρίτη ημέρα εκδηλώσεων για την Ημέρα της Χριστιανικής Οικογένειας

Η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση για την Ημέρα της Ορθόδοξης Χριστιανής Νεολαίας και Οικογένειας πραγματοποιήθηκε, στις 16 Νοεμβρίου, στην πόλη Radomir της Βουλγαρίας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου. Προσκεκλημένος ήταν ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος.

Στο πλαίσιο της επικείμενης εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, η οποία τιμάται από την εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία και ως Ημέρα της Ορθόδοξης Χριστιανής Νεολαίας και Οικογένειας, στη Βουλγαρία πραγματοποιούναι μία σειρά από εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του κοινοτικού κέντρου «Napreduk 1895». Επί μια ώρα, παιδιά και νέοι από τον δήμο του Radomir έδειξαν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους, και απέδειξαν ότι οι νέοι της Βουλγαρίας δοξάζουν τον Θεό και τηρούν τις λαϊκές παραδόσεις.

Μικροί και μεγάλοι μαθητές, με την καθοδήγηση των δασκάλων και των παιδαγωγών τους, ερμήνευσαν ποιήματα και τραγούδια, έπαιξαν μουσική με διάφορα μουσικά όργανα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, κ.ά.

Στο τέλος του προγράμματος, ο π. Alexander Stoev ευχαρίστησε συγκινημένος τα παιδιά, τους δασκάλους και τους διοργανωτές της εορταστικής βραδιάς, ευχόμενος καλή επιτυχία.

Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος ευχαρίστησε επίσης τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας ότι η υπέροχη εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της επερχόμενης εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. «Είθε ο Θεός, με τις προσευχές της Παναγίας, να ευλογεί τη βουλγαρική μας οικογένεια, να ευλογεί τα υπέροχα και ταλαντούχα παιδιά μας, να δίνει σε όλους υγεία και επιτυχία σε κάθε καλή προσπάθεια», είπε ο Επίσκοπος.

Трети концерт за Деня на християнското семейство се проведе в гр. Радомир - 16.11.2023 г.

Πηγή: bg-patriarshia.bg ( Vesela Ignatova)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων