18/08/2021 18/08/2021 Στις 18 Αυγούστου η εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την Κοίμηση του Άγιου Ιωάννη του Θαυματουργού της Ρίλας. Στο μήνυμά του για την εορτή ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος αναφέρεται στα 1075 έτη από την κοίμηση ενός Αγίου που αποτελεί αφετηρία για την μετέπειτα πορεία της Ορθοδοξίας στη χώρα. “Για εμάς, τους ορθόδοξους χριστιανούς...
18 Αυγούστου, 2021 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2021 - 10:39

Βουλγαρίας: Ο Άγιος Ιωάννης της Ρίλας ουράνιος μεσίτης για εμάς

Διαδώστε:
Βουλγαρίας: Ο Άγιος Ιωάννης της Ρίλας ουράνιος μεσίτης για εμάς

Στις 18 Αυγούστου η εν Βουλγαρία Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την Κοίμηση του Άγιου Ιωάννη του Θαυματουργού της Ρίλας.

Στο μήνυμά του για την εορτή ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος αναφέρεται στα 1075 έτη από την κοίμηση ενός Αγίου που αποτελεί αφετηρία για την μετέπειτα πορεία της Ορθοδοξίας στη χώρα.

“Για εμάς, τους ορθόδοξους χριστιανούς της βουλγαρικής οικογένειας, παραμένει για πάντα ο πατέρας μας και πιστός ουράνιος μεσίτης μπροστά στο θρόνο του Θεού, αλλά η δόξα του έχει ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό τα σύνορα και είναι διαθέσιμος σε όλους τους χριστιανούς που με καθαρή καρδιά καταφεύγουν στα ιερά μέρη που ασκήτευσε προκειμένου να προσκυνήσουν και λάβουν τη χάρη του”, σημειώνει.

Ιδιαίτερη αναφορά στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος κάνει και στην ιστορική μονή της Ρίλας την οποία, σύμφωνα με την παράδοση ίδρυσε ο Άγιος Ιωάννης, ενώ διαχρονικά κατέστη το λίκνο του βουλγαρικού πολιτισμού και της γλώσσας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων