24/12/2022 24/12/2022 Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του εξέδωσε ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η απουσία αγνής αγάπης στον κόσμο γίνεται όλο και πιο αισθητή, και έκανε έκκληση να εμβαθύνουμε στο νόημα της εορτής Γεννήσεως του Χριστού. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Σήμερα, που οι δυσκολίες στον κόσμο έχουν πολλαπλασιαστεί, που γινόμαστε ολοένα και περισσότερο...
24 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2022 - 12:57

Βράτσης Γρηγόριος για Χριστούγεννα: Ας δούμε στον πλησίον μας τον μικρότερο αδελφό μας

Διαδώστε:
Βράτσης Γρηγόριος για Χριστούγεννα: Ας δούμε στον πλησίον μας τον μικρότερο αδελφό μας

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του εξέδωσε ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η απουσία αγνής αγάπης στον κόσμο γίνεται όλο και πιο αισθητή, και έκανε έκκληση να εμβαθύνουμε στο νόημα της εορτής Γεννήσεως του Χριστού.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Σήμερα, που οι δυσκολίες στον κόσμο έχουν πολλαπλασιαστεί, που γινόμαστε ολοένα και περισσότερο μάρτυρες της αναλγησίας στον διπλανό μας, χρειαζόμαστε ιδιαίτερα τον Σωτήρα Χριστό, τη Δικαιοσύνη και την αλήθεια Του! Η απουσία αγνής αγάπης γίνεται όλο και πιο αισθητή”, είπε στην αρχή του μηνύματός του και πρόσθεσε:

“Όταν γινόμαστε μάρτυρες του θριάμβου της αμαρτίας στον κόσμο και φθάνουμε σε ένα τόσο ακραίο όριο όπου απλώνουμε το χέρι μας και αφαιρούμε από τον πλησίον μας τη ζωή που του χάρισε ο Δημιουργός, τότε καλούμαστε να εμβαθύνουμε και να κατανοήσουμε το μήνυμα της σημερινής γιορτής. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος τον οποίο μπορούμε να διαβούμε πέρα από την πνευματική τελειότητα, και την εκπλήρωση της εντολής του Χριστού για αγάπη!”.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε: “Αν δεν αναγνωρίσουμε τον μικρότερο αδελφό μας σε κάθε άτομο, αν δεν δούμε στο πρόσωπό του την εικόνα του Χριστού, τότε δεν θα ακούσουμε με την πνευματική μας ακρόαση τη δοξολογία με την οποία ο Θεός ανακοίνωσε στον κόσμο τον ερχομό και τη Γέννηση του Υιού. Αυτή είναι η συνθήκη που θα ανοίξει την καρδιά έτσι ώστε να ανταποκριθεί με ευγνωμοσύνη στο χαρμόσυνο νέο ότι ο Χριστός γεννήθηκε”.

“Η εορτή των Χριστουγέννων ας ζεστάνει και ας ενώσει όλες τις ανθρώπινες καρδιές! Η ειρήνη και η αγάπη Του να είναι σε κάθε σπίτι και οικογένεια!”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από bg-patriarshia.bg

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων