28/12/2020 28/12/2020 Η Γέννηση του Χριστού εορτάστηκε πανηγυρικά, όπως πάντα, στο μοναστήρι του Μπάτσκοβο στις 25 Δεκεμβρίου του 2020, χοροστατούντος και φέτος του ηγουμένου της Μονής και Επισκόπου Βελίκης κ. Σιωνίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσημβρίας κ. Ιακώβου.  Στη χριστουγεννιάτικη ομιλία του μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος Βελίκης μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας...
28 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:13
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 14:26

Χριστούγεννα στην Σταυροπηγιακή Μονή του Μπάτσκοβο 

Διαδώστε:
Χριστούγεννα στην Σταυροπηγιακή Μονή του Μπάτσκοβο 

Η Γέννηση του Χριστού εορτάστηκε πανηγυρικά, όπως πάντα, στο μοναστήρι του Μπάτσκοβο στις 25 Δεκεμβρίου του 2020, χοροστατούντος και φέτος του ηγουμένου της Μονής και Επισκόπου Βελίκης κ. Σιωνίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσημβρίας κ. Ιακώβου. 

Στη χριστουγεννιάτικη ομιλία του μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος Βελίκης μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου στους πιστούς, καλώντας τους να παραμείνουν σταθεροί στην πίστη και αμετάβλητοι στην ελπίδα και την εμπιστοσύνη τους στον επουράνιο Πατέρα μας κατά τις δύσκολες στιγμές των δοκιμασιών, που έπληξαν όλη την ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο. «Ας παραμείνουμε ενωμένοι στις προσευχές μας», είπε ο γέροντας Σιώνιος, «και πράγματι δεν θα περάσει πολύς καιρός προτού ο Κύριος να μας στηρίξει και να μας οδηγήσει στη γη της επαγγελίας, της χαράς, της ειρήνης και της κοινής εν Χριστώ αγάπης, που αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο εχθρό του κακού! Ας μην ξεχνάμε ότι η διαθήκη που μας δόθηκε από τη Γέννησή Του μέχρι σήμερα είναι η μόνη μεταξύ των θρησκειών που λέει «να αγαπάμε ο ένας τον άλλον» και δεν είναι βασισμένη πάνω στον φόβο και την τιμωρία, αλλά την αγάπη. «Ο Ιησούς Χριστός είναι η αληθινή υπόσχεση της γης των Ορθοδόξων Χριστιανών και η σκάλα για την προετοιμασμένη επουράνια ζωή!» πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων