25/12/2021 25/12/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Αναφορές στην δοκιμασία της πανδημίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το τηλεοπτικό Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο οποίος παράλληλα προτρέπει κλήρο και λαό να μην δελεάζεται από του πειρασμούς του κόσμου και να προσεύχεται για όσους αγωνίζονται για την υγεία και την διατήρηση της ανθρώπινης ζωής. Το Χριστουγεννιάτικο...
25 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2021 - 17:03

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Πατριάρχη Βουλγαρίας
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Αναφορές στην δοκιμασία της πανδημίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το τηλεοπτικό Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο οποίος παράλληλα προτρέπει κλήρο και λαό να μην δελεάζεται από του πειρασμούς του κόσμου και να προσεύχεται για όσους αγωνίζονται για την υγεία και την διατήρηση της ανθρώπινης ζωής.

Το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Ας ακολουθήσουμε τον δρόμο της θέωσης για να είμαστε άξιοι του ονόματος του Χριστού.

Ζητεῖτε δὲ πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν (Ματθ. 6:33). Μὴ θησαυρίζετε ὑμῖν θησαυροὺς ἐπὶ τῆς γῆς, ὅπου σὴς καὶ βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται διορύσσουσι καὶ κλέπτουσι· θησαυρίζετε δὲ ὑμῖν θησαυροὺς ἐν οὐρανῷ, ὅπου οὔτε σὴς οὔτε βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται οὐ διορύσσουσιν οὐδὲ κλέπτουσιν· ὅπου γάρ ἐστιν ὁ θησαυρὸς ὑμῶν, ἐκεῖ ἔσται καὶ ἡ καρδία ὑμῶν (Ματθ. 6:19-21).

Ας μην δελεαζόμαστε από τους πειρασμούς του κόσμου και να μην τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν την πίστη μας! Η οδύνη, ο πόνος και η θλίψη, που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν γύρω μας σήμερα, δεν μας κάνουν να αμφιβάλλουμε για την αλήθεια των λόγων του Θεού, αλλά την κάθε δοκιμασία να την βλέπουμε ως ευκαιρία να μιμηθούμε τον Χριστό εκδηλώνοντας την αγάπη προς τον πλησίον που Εκείνος μας έδειξε και μας καλεί ακόμη και σήμερα. Ο Θεός ήρθε στον κόσμο μας όχι για τους υγιείς ή τους ευημερούντες, αλλά για τους αρρώστους και τους ταλαιπωρημένους, για να θεραπεύσει κάθε πόνο και να χύσει κάθε δάκρυ. Ας Τον μιμηθούμε!

Στη δοκιμασία της πανδημίας, γινόμαστε μάρτυρες τόσο μεγάλης θλίψης και πόνου αμέτρητων πρόωρα χαμένων ανθρωπίνων ζωών. Να είμαστε σοφοί και καλοί, να προσευχόμαστε για τους γιατρούς και για όλους όσοι αγωνίζονται για την υγεία και την διατήρηση της ανθρώπινης ζωής – Είθε ο Θεός να τους δίνει δύναμη!

ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕΣ,

Για όλους όσοι ακολουθούν το κάλεσμα του Σωτήρα για θυσιαστική αγάπη προς τον πλησίον, η λαμπρή εορτή της Γεννήσεως του Χριστού θα είναι μια αληθινή χαρά και μια συνειδητή εορτή πίστεως.

Ευλογημένο να είναι το παραδοσιακό εορταστικό τραπέζι την παραμονή των Χριστουγέννων, που μας φέρνει κοντά με τους αγαπημένους μας εν αναμονή του Υιού του Θεού!

Η ειρήνη και η χάρη του Βρέφους Χριστού να είναι μαζί μας!

Καλές εορτές!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων