09/01/2020 09/01/2020 Μια πολύ ενδιαφέρουσα-παρά τον  καθιερωμένο της χαρακτήρα-συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στο  Πατριαρχικό Μέγαρο στη Σόφια με οικοδεσπότη, φυσικά τον Μακαριώτατο κ.κ. Νεόφυτο. Ο Πατριάρχης και οι πρεσβευτές του Αραβικού Διπλωματικού Σώματος συνήλθαν  με σκοπό να διατηρήσουν και να καλλιεργήσουν περαιτέρω ανοχή, αγάπη και ειρήνη. Παραδοσιακά, εκπρόσωποι της Παλαιστίνης, του Βασιλείου του Μαρόκου, του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, των...
09 Ιανουαρίου, 2020 - 20:07

Υποδοχή εκπροσώπων του αραβικού κόσμου από τον Πατριάρχη Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Υποδοχή εκπροσώπων του αραβικού κόσμου από τον Πατριάρχη Βουλγαρίας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα-παρά τον  καθιερωμένο της χαρακτήρα-συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στο  Πατριαρχικό Μέγαρο στη Σόφια με οικοδεσπότη, φυσικά τον Μακαριώτατο κ.κ. Νεόφυτο.

Ο Πατριάρχης και οι πρεσβευτές του Αραβικού Διπλωματικού Σώματος συνήλθαν  με σκοπό να διατηρήσουν και να καλλιεργήσουν περαιτέρω ανοχή, αγάπη και ειρήνη. Παραδοσιακά, εκπρόσωποι της Παλαιστίνης, του Βασιλείου του Μαρόκου, του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Υεμένης, της Αλγερίας και της Αιγύπτου, συναντώνται με τον επικεφαλής της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις αρχές του νέου έτους.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας συ νεχάρησαν τον Πατριάρχη Νεόφυτο για τον εορτασμό της Γεννήσεως του Χριστού και τον ερχομό του νέου 2020. Τόνισαν ότι η Βουλγαρική Εκκλησία και ο Πατριάρχης διαδραμάτισαν σημαντικό και πνευματικό ρόλο στη ζωή των Βουλγάρων.

Η Αυτού Εξοχότητα Αχμέντ Αλ Μανμπούχ, Πρεσβευτής της Παλαιστίνης και Doyen του διπλωματικού σώματος στη Βουλγαρία, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Βουλγαρία θα  συνεχίσει να αναπτύσσεται και να αποτελεί παράδειγμα για τους λαούς και τα έθνη του κόσμου. Δώρισε στον Πατριάρχη  μια εικόνα που απεικονίζει τη Γέννηση του Χριστού ως έκφραση φιλίας και αδελφικών σχέσεων.

Την ανάγκη για περισσότερη ειρήνη, περισσότερη ευγένεια και περισσότερη ειρήνη στην περιοχή,  τόνισε στους πρεσβευτές του Αραβικού Σώματος, ο Μακαριώτατος.  Υπογράμμισε ότι αυτό ακριβώς μας διδάσκει η Γέννηση του Χριστού – «μας κατευθύνει προς τα έργα της καλοσύνης και της ειρήνης». “Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για τη διατήρηση της ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων”, κατέληξε.

Στο τέλος της δεξίωσης, εκφράστηκε η ελπίδα ότι η ίδια η ετήσια συνάντηση καθίσταται ήδη σύμβολο αγάπης και αδελφικών σχέσεων μεταξύ της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων