09/10/2018 09/10/2018 Το Πατριαρχείο της Γεωργίας αρνείται τα δημοσιεύματα ρωσικών και ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, σχετικά με την αναγνώριση της ουκρανικής αυτοκεφαλίας. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν έχει προχωρήσει στην υιοθέτηση καμίας επίσημης θέσης επί του παρόντος και αναμέναι να σχολιάσει το ζήτημα “μόλις το Φανάρι και το Πατριαρχείο της Μόσχας καταλήξουν...
09 Οκτωβρίου, 2018 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2018 - 8:53

Πατρ. Γεωργίας: Στάση αναμονής για το ουκρανικό

Διαδώστε:
Πατρ. Γεωργίας: Στάση αναμονής για το ουκρανικό

Το Πατριαρχείο της Γεωργίας αρνείται τα δημοσιεύματα ρωσικών και ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, σχετικά με την αναγνώριση της ουκρανικής αυτοκεφαλίας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν έχει προχωρήσει στην υιοθέτηση καμίας επίσημης θέσης επί του παρόντος και αναμέναι να σχολιάσει το ζήτημα “μόλις το Φανάρι και το Πατριαρχείο της Μόσχας καταλήξουν στις επίσημες θέσεις τους στη βάση των κανόνων”.

“Τα δημοσιεύματα αυτά άρχισαν να διαδίδονται μετά τη συνάντηση μεταξύ του Καθολικού Πατριάρχη Ηλία του Β’ και του εκπροσώπου του Ουκρανικού Κοινοβουλίου Andrey Parubiy την περασμένη εβδομάδα. Τα δημοσιεύματα ότι η Γεωργιανή Εκκλησία έχει αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας είναι αναληθή” αναφέρει το Πατριαρχείο.

Διευκρινίζεται επίσης ότι κατά την συνάντηση, ο Parubiy δήλωσε ότι η Ουκρανία επιθυμεί να αναγνωριστεί η αυτοκεφαλία της εκκλησίας, ενώ από την πλευρά του ο Γεωργιανός Προκαθήμενος απάντησε ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί άμεσα αυτός ο στόχος, και συνέστησε προσοχή ώστε να αποφευχθεί “εμφύλια” διαμάχη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων