10/01/2019 10/01/2019 Αν το Πατριαρχείο της Γεωργίας αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, το Πατριαρχείο της Μόσχας θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Εκκλησίας της Αμπχαζίας, δήλωσε η Nino Burjanadze, ηγέτις του κόμματος της αντιπολίτευσης στη Γεωργία “Δημοκρατική Κίνηση” και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. “Σε ότι αφορά την αναγνώριση της ουκρανικής αυτοκεφαλίας, το Πατριαρχείο της Γεωργίας, έχει...
10 Ιανουαρίου, 2019 - 8:29

Και στο βάθος… Εκκλησία της Αμπχαζίας

Διαδώστε:
Και στο βάθος… Εκκλησία της Αμπχαζίας

Αν το Πατριαρχείο της Γεωργίας αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, το Πατριαρχείο της Μόσχας θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Εκκλησίας της Αμπχαζίας, δήλωσε η Nino Burjanadze, ηγέτις του κόμματος της αντιπολίτευσης στη Γεωργία “Δημοκρατική Κίνηση” και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
“Σε ότι αφορά την αναγνώριση της ουκρανικής αυτοκεφαλίας, το Πατριαρχείο της Γεωργίας, έχει υιοθετήσει μια πολύ προσεκτική προσέγγιση, η οποία συνδέεται όχι μόνο με την Εκκλησία αλλά και με το μέλλον της Γεωργίας” δήλωσε η Burjanadze και άσκησε κριτική στη Γεωργιανή κυβέρνηση, που ζήτησε από την Εκκλησία της Γεωργίας να αναγνωρίσει άμεσα την ουκρανική αυτοκεφαλία.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Γεωργίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση για το 2018 απέφυγε να λάβει θέση επί της αυτοκεφαλίας, τονίζοντας ότι αναμένει τη επίσημη χορήγηση της Αυτοκεφαλίας από το Φανάρι.

Να θυμήσουμε ότι πριν από δύο χρόνια η αυτο-αποκαλούμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμπχαζίας απέστειλε επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, σχετικά με την αυτονομία της, την Αγία και μεγάλη Σύνοδο, το Συνοδικό Κείμενο για την Αυτονομία και την μη συμμετοχή του Πατριαρχείου της Γεωργίας. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων