23/01/2019 23/01/2019 Το Πατριαρχείο της Γεωργίας βρίσκεται υπό την πίεση ορισμένων κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών να αναγνωρίσει τη νέα εκκλησία της Ουκρανίας. “Η αυξανόμενη πίεση στην Εκκλησία και στον κλήρο μας συνεχίζεται σήμερα με το επιχείρημα ότι υποτίθεται εκείνοι που δεν στηρίζουν την νέα εκκλησιαστική δομή στην Ουκρανία έχουν φιλορωσικά αισθήματα. Εν τω μεταξύ, το ζήτημα...
23 Ιανουαρίου, 2019 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2019 - 17:03

“Προσεκτική εξέταση στο ζήτημα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας”

Διαδώστε:
“Προσεκτική εξέταση στο ζήτημα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας”

Το Πατριαρχείο της Γεωργίας βρίσκεται υπό την πίεση ορισμένων κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών να αναγνωρίσει τη νέα εκκλησία της Ουκρανίας. “Η αυξανόμενη πίεση στην Εκκλησία και στον κλήρο μας συνεχίζεται σήμερα με το επιχείρημα ότι υποτίθεται εκείνοι που δεν στηρίζουν την νέα εκκλησιαστική δομή στην Ουκρανία έχουν φιλορωσικά αισθήματα. Εν τω μεταξύ, το ζήτημα απαιτεί προσεκτική εξέταση καθώς η Ελληνική αλλά και οι Σλαβικές εκκλησίες δεν έχουν συγκεκριμένη ρητή στάση πάνω στο ζήτημα.”, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριαρχείου π. Andria Dzhagmaidze. Επίσης, τόνισε ότι το θέμα μελετάται από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και ότι η απόφαση θα ληφθεί αποκλειστικά με βάση τους εκκλησιαστικούς κανόνες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων