17/01/2019 17/01/2019 Στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της Γεωργίας έχει τεθεί στις τελευταίες ημέρες η θέση που θα κρατήσει τελικά η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας αναφορικά με τη χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Στις 27 Δεκεμβρίου, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας δήλωσε ότι η Αγία αι ιερά Σύνοδος δεν μπορεί να λάβει ακόμα απόφαση επί του...
17 Ιανουαρίου, 2019 - 8:18
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2019 - 8:22

Στην πολιτική ατζέντα της Γεωργίας το ουκρανικό

Διαδώστε:
Στην πολιτική ατζέντα της Γεωργίας το ουκρανικό

Στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της Γεωργίας έχει τεθεί στις τελευταίες ημέρες η θέση που θα κρατήσει τελικά η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας αναφορικά με τη χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στις 27 Δεκεμβρίου, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας δήλωσε ότι η Αγία αι ιερά Σύνοδος δεν μπορεί να λάβει ακόμα απόφαση επί του θέματος καθώς πρέπει να μελετήσει εκτενέστερα το θέμα. Δημοσιεύματα του Τύπου στη Γεωργία πάντως, αναφέρουν ότι το Πατριαρχείο της Γεωργίας αποφεύγει επί του παρόντος να εκφράσει συγκεκριμένη άποψη κρατώντας ίσες αποστάσεις τόσο προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και προς το Πατριαρχείο Μόσχας.

Τονίζοντας μάλιστα ότι η στάση της Εκκλησίας της Γεωργίας προκαλεί έκπληξη τόσο στην Τυφλίδα όσο και στο Κίεβο καθώς πολλοί ανέμεναν ότι το Πατριαρχείο Γεωργίας θα ήταν από τα πρώτα που θα αναγνώριζε την ουκρανική αυτοκεφαλία.

Από τη πλευρά του πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας David Zalkaliani, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρέμβει στην όποια απόφαση της Γεωργιανής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

“Θα ήθαλε να ξεκαθαρίσω ότι η Εκκλησία θα μελετήσει το θέμα” δήλωσε ο κ. Zalkaliani προσθέτοντας ότι η πολιτεία δεν παρεμβαίνει σε θέματα της εκκλησίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε στις κατηγορίες που δέχεται τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση καθώς δεν έχει λάβει ακόμα θέμα στο θέμα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων