27/01/2019 27/01/2019 Ο σταυρός της Αγίας Νίνας του καθεδρικού ναού της Σιώνης θα εκτίθεται για προσκύνημα κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας . Οι πιστοί θα είναι σε θέση να λάβουν αυτή την ευλογία  μέχρι το τέλος της ημέρας. Η Αγία Νίνα καταγόταν από την Καππαδοκίας, Ο πατέρας της  Ζαμπουλόν θεωρείται ο διαφωτιστής της Γαλλίας. Η Ορθόδοξη...
27 Ιανουαρίου, 2019 - 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2019 - 16:29

Το Πατρ. Γεωργίας τιμά τη μνήμη της Αγίας Νίνας (βίντεο)

Διαδώστε:
Το Πατρ. Γεωργίας τιμά τη μνήμη της Αγίας Νίνας (βίντεο)
Ο σταυρός της Αγίας Νίνας του καθεδρικού ναού της Σιώνης θα εκτίθεται για προσκύνημα κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας . Οι πιστοί θα είναι σε θέση να λάβουν αυτή την ευλογία  μέχρι το τέλος της ημέρας. Η Αγία Νίνα καταγόταν από την Καππαδοκίας, Ο πατέρας της  Ζαμπουλόν θεωρείται ο διαφωτιστής της Γαλλίας.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία αναφέρει για αυτήν τα εξής: Κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων, μεγάλωσε με μία καλόγρια, στη Βηθλεέμ. Ο θείος της τότε που ήταν πατριάρχης Ιεροσολύμων, τη βοήθησε να πάει στη Ρώμη, όπου κατόπιν πήγε στη Ιβηρία για να κηρύξει τον χριστιανισμό. Ο θρύλος λέει ότι ήρθε η Παναγία στον ύπνο της και της είπε να πάει εκεί. Πηγαίνοντας στην Ιβηρία, κυνηγήθηκε από τον Τιριδάτη Γ’ της Αρενίας, περνώντας το Βασίλειο της Αρμενίας. Στην Αρμενία άνηκε σε μια κοινότητα με 35 παρθένες, οι οποίες τελικά δολοφονήθηκαν όλες από τον Τιριδάτη, εκτός από αυτήν. Λίγο αργότερα και οι 35 γυναίκες αγιοποιήθηκαν από την Αρμνική αποστολική εκκλησία. Από την άλλη, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία βάσει του Τυρράνιου Ρουφίνου, αναφέρει: Η Νίνα δεν πήγε στην Ιβηρία με δική της βούληση, αλλά ήταν σκλάβα που μεταφέρθηκε εκεί, ενώ και το οικογενειακό δέντρο της δεν είναι ξεκάθαρο.

Σύμφωνα με τον θρύλο, η Νίνα, πραγματοποίησε ένα θαύμα, με το οποίο έσωσε τη Βασίλισσα Νανά της Ιβηρίας καθώς επίσης και τον παγανιστή Βασιλιά Μίριαν Γ΄, ο οποίος χαμένος όπως ήταν σε ένα ταξίδι για κυνήγι, προσευχήθηκε στον Θεό της Νίνα και βρήκε τον δρόμο της επιστροφής. Το 327, ο Μίριαν ανακήρυξε τον Χριστιανισμό ως την επίσημη θρησκεία του Βασιλείου, με τη Νίνα να συνεχίζει το έργο της εκεί, μέχρι και τον θάνατό της. Ο τάφος της βρίσκεται στο Μοναστήρι Μπόντμπε, στο Καχέτι, στην ανατολική Γεωργία. Η Αγία Νίνα είναι μία από τις σημαντικότερες φιγούρες της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ενώ ο χαρακτηριστικός σταυρός της «ჯვარი ვაზისა» (Τζβαρι Βαζισα) είναι ένα άκρως σημαντικό σύμβολο της Γεωργιανή Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων