25/12/2023 26/12/2023 46 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία. Ο Μακαριώτατος ενθρονίστηκε ως Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Γεωργίας στις 25 Δεκεμβρίου 1977 και έκτοτε η Ορθοδοξία στη χώρα γνώρισε μεγάλη αναγέννηση υπό την καθοδήγηση του. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τιφλίδα, ο...
25 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2023 - 7:44

46η επέτειος ενθρόνισης του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία

Διαδώστε:
46η επέτειος ενθρόνισης του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία

46 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία.

Ο Μακαριώτατος ενθρονίστηκε ως Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Γεωργίας στις 25 Δεκεμβρίου 1977 και έκτοτε η Ορθοδοξία στη χώρα γνώρισε μεγάλη αναγέννηση υπό την καθοδήγηση του.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τιφλίδα, ο Μακαριώτατος ανέφερε:

«Αγαπητά μας εν Χριστώ πνευματικά τέκνα,

Τα 46 χρόνια είναι χρόνια μαρτυρίου, αλλά αυτό το μαρτύριο ήταν και είναι χαρμόσυνο. Η ευλογία και η ευχή του Θεού μας δυνάμωναν, όπως και η δίκη σας αγάπη. Είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη σας.

Μεθ´ ημών ο Θεός.»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων