02/03/2023 02/03/2023 Η Ακολουθία του Αγιασμού τελέσθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης Καρκινοπαθών Παιδιών «Happy House» του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος “Μοναχός Ανδρέας” (Monk Andrew’s Charitable Foundation), στο χωριό Dighomi κοντά στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η Ακολουθία του Αγιασμού τελέσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Μπολνίσι κ. Εφραίμ (Γκαμρεκέλιτζε), ενώ παρευρέθηκε ως επίτιμος προσκεκλημένος ο Μητροπολίτης Τσιατούρα και Σατσχέρε κ....
02 Μαρτίου, 2023 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2023 - 13:12

Αγιασμός στο Κέντρο Αποκατάστασης Καρκινοπαθών Παιδιών στη Γεωργία

Διαδώστε:
Αγιασμός στο Κέντρο Αποκατάστασης Καρκινοπαθών Παιδιών στη Γεωργία

Η Ακολουθία του Αγιασμού τελέσθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης Καρκινοπαθών Παιδιών «Happy House» του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος “Μοναχός Ανδρέας” (Monk Andrew’s Charitable Foundation), στο χωριό Dighomi κοντά στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η Ακολουθία του Αγιασμού τελέσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Μπολνίσι κ. Εφραίμ (Γκαμρεκέλιτζε), ενώ παρευρέθηκε ως επίτιμος προσκεκλημένος ο Μητροπολίτης Τσιατούρα και Σατσχέρε κ. Δανιήλ.

Παρακολουθήστε βίντεο από την τέλεση του αγιασμού

Μετά την τέλεση του αγιασμού ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία και στα 45 χρόνια από την ενθρόνισή του.

Λίγα λόγια για το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα

Το «Monk Andrew’s Charitable Foundation» είναι το μόνο ίδρυμα στη Γεωργία που φροντίζει για την αποκατάσταση καρκινοπαθών παιδιών, εφήβων κάτω των 18 ετών και των οικογενειών τους, κάτι που είναι απαραίτητο για την ανάρρωση, την παράταση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2018 πάνω σε κρατική γη. Με απόφαση της κυβέρνησης της Γεωργίας, ένα οικόπεδο, 6493 m2, μεταβιβάστηκε στην κυριότητα του Ιδρύματος, για δωρεάν χρήση για 20 χρόνια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το Κέντρο Αποκατάστασης περιλαμβάνει 20 υπνοδωμάτια όπου τα παιδιά μπορούν να μείνουν με τους γονείς τους κατά την περίοδο αποκατάστασης. Με βάση τις ηλικιακές ομάδες, διατίθενται αντίστοιχοι κοινόχρηστοι χώροι, όπως αίθουσες ζωγραφικής, άθλησης, μασάζ, διενέργειας ιατρικών εξετάσεων, επείγουσας περίθαλψη και τραπεζαρία. Το έργο προβλέπει επίσης τη δημιουργία ενός θερμοκηπίου, όπου τα παιδιά θα μπορούν να καλλιεργήσουν. Το εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να δίνει την εντύπωση ενός διασκεδαστικού και παραμυθένιου περιβάλλοντος για τα παιδιά.

Το ίδρυμα πήρε το όνομά του προς τιμήν του Μοναχού Ανδρέα (Nugzar Milorava) που πέθανε από καρκίνο σε νεαρή ηλικία. Το Ίδρυμα στοχεύει να διευκολύνει τα παιδιά με καρκίνο καθώς και τις οικογένειές τους. Παρέχει στους δικαιούχους τις απαραίτητες πληροφορίες και καθοδήγηση, δωρεάν θεραπεία, αποκατάσταση, στέγαση, αναψυχή, φαγητό, και μεταφορά. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, μπορεί να υποστηρίξει εκατό παιδιά και τις οικογένειές τους.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από patriarchate.ge

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων