18/11/2019 18/11/2019 Επιστολή-διαμαρτυρίας  προς τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο απέστειλε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας, σημειώνοντας ότι η αποστολή Ρώσων Ιερέων σε ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Αμπχαζία και το Τσχινβάλι είναι ακατανόητη. Ο Πατριάρχης Γεωργίας επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο να στέλνονται Κληρικοί και να λειτουργούν στο έδαφος της Γεωργίας, χωρίς την άδεια της...
18 Νοεμβρίου, 2019 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2019 - 12:43

«Ακατανόητη η αποστολή Ρώσων Ιερέων στη Γεωργία»

Διαδώστε:
«Ακατανόητη η αποστολή Ρώσων Ιερέων στη Γεωργία»

Επιστολή-διαμαρτυρίας  προς τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο απέστειλε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας, σημειώνοντας ότι η αποστολή Ρώσων Ιερέων σε ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Αμπχαζία και το Τσχινβάλι είναι ακατανόητη.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο να στέλνονται Κληρικοί και να λειτουργούν στο έδαφος της Γεωργίας, χωρίς την άδεια της Εκκλησίας της Γεωργίας.

Στην επιστολή τονίζεται ότι η Ρωσική Εκκλησία αναγνώριζε πάντα τη δικαιοδοσία της Γεωργιανής Εκκλησίας τόσο στην Αμπχαζία όσο και στην περιοχή Τσχινβάλι, οπότε οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν προβληματισμό.

«Ελπίζουμε ότι, όπου είναι δυνατόν, θα λάβουμε μέτρα για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των κρατών μας, των λαών μας και των εκκλησιών» αναφέρει ο Πατριάρχης Ηλίας προς τον Πατριάρχη Μόσχας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων