05/04/2021 05/04/2021 Ανακοίνωσε εξέδωσε το Πατριαρχείο Γεωργίας για ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφόρησαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα της Κυριακής 4 Απριλίου. Σύμφωνα με το Πατριαρχείο υπήρξαν δημοσιεύματα όπου αναφερόντουσαν σε ομιλία του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.  Η...
05 Απριλίου, 2021 - 19:36
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2021 - 21:12

Ανακοίνωση του Πατριαρχείου Γεωργίας για ψευδείς ειδήσεις

Διαδώστε:
Ανακοίνωση του Πατριαρχείου Γεωργίας για ψευδείς ειδήσεις

Ανακοίνωσε εξέδωσε το Πατριαρχείο Γεωργίας για ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφόρησαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα της Κυριακής 4 Απριλίου. Σύμφωνα με το Πατριαρχείο υπήρξαν δημοσιεύματα όπου αναφερόντουσαν σε ομιλία του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. 

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: “Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι λόγω της πανδημίας υπάρχουν αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας σχετικά με την τήρηση των περιορισμών και των κανονισμών που επιβάλλονται από την Πολιτεία της Γεωργίας ενώ υπάρχουν και επίσημες δηλώσεις του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Γεωργίας που μας καλούν να υπακούμε τους κρατικούς κανονισμούς. Φροντίστε την υγεία όλων μας.”

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: “Είναι απαραίτητο για τους πιστούς να διατηρούν τις αποστάσεις και να είναι ευγενικοί κατά τη διάρκεια παραμονής στου Ιερούς Ναούς ενώ όσοι αισθάνονται αδύναμοι ή ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου συνίσταται να παραμένουν σπίτι και αν επιθυμούν να Κοινωνήσουν μπορεί να τους επισκεφτεί ο Ιερέας κατ’ οίκον”. 

Για τον εμβολιασμό το Πατριαρχείο Γεωργίας έχει επανειλημμένα εκφράσει τη θέση του και σημειώνεται από την ανακοίνωση  ότι ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της 11ης Μαρτίου 2021, η Εκκλησία χαιρετίζει “το γεγονός ότι η διαδικασία εμβολιασμού σε σχέση με την πανδημία έχει κηρυχθεί εθελοντική και όχι υποχρεωτική.” Από την πλευρά της, “η Εκκλησία της Γεωργίας εκτιμά πολύ το καλό που φέρνει το φάρμακο στην υγεία των ανθρώπων γενικά, αλλά δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για την προώθηση του εμβολιασμού, επειδή είναι αρμοδιότητα και ευθύνη των εργαζομένων στον τομέα της υγείας”.

Τέλος, τονίζουμε ότι οποιαδήποτε δήλωση του  Πατριάρχη της Γεωργίας και της Γεωργιανής Εκκλησίας ισχύει μόνο μέσω των επίσημων ιστότοπων του Γεωργιανού Πατριαρχείου, του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Γεωργιανού Πατριαρχείου, της Τηλεόρασης  του Πατριαρχείου “Ertsulovneba” καθώς και της Πατριαρχικής εφημερίδας” καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων