27/02/2019 27/02/2019 Με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Τμήματος του Πατριαρχείου Γεωργίας, Μητροπολίτη Ζουγδίδης και Τσαϊσης κ. Γεράσιμο συναντήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Γεωργία, κ. Ερικ Χογκ.  Η συνάντηση έγινε στο Πατριαρχείο Γεωργίας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Αμπχαζία. Έγινε ιδιαίτερη μνεία στις δύσκολες...
27 Φεβρουαρίου, 2019 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2019 - 11:34

Ανησυχία για τους Ιερείς στην Αμπχαζία

Διαδώστε:
Ανησυχία για τους Ιερείς στην Αμπχαζία

Με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Τμήματος του Πατριαρχείου Γεωργίας, Μητροπολίτη Ζουγδίδης και Τσαϊσης κ. Γεράσιμο συναντήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Γεωργία, κ. Ερικ Χογκ.  Η συνάντηση έγινε στο Πατριαρχείο Γεωργίας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Αμπχαζία. Έγινε ιδιαίτερη μνεία στις δύσκολες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν στην περιοχή οι Ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, οι οποίοι δεν μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Την ανησυχία του για την κατάσταση στην Αμπχαζία είχε εκφράσει προσφάτως και ο Πατριάρχης Γεωργίας.

Ο κ. Χογκ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ιστορικά μνημεία της γεωργιανής πολιτιστικής κληρονομιάς στις περιοχές αυτές και εξέφρασε επίσης την προθυμία του να συμμετάσχει πιο ενεργά στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων