04/12/2019 04/12/2019 Την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε η Ορθόδοξη εκκλησία να προσεγγίσει περισσότερο την κοινωνία και ειδικότερα τους νέους, συζήτησε το Συνοδικό Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου της Γεωργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το 1tv.ge κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διετυπώθη η διαπίστωση ότι στον σύγχρονο κόσμο, παρά την εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία, λίγοι άνθρωποι είναι εκείνοι...
04 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2019 - 7:58

«Άνοιγμα» προς τους νέους από την Εκκλησία της Γεωργίας

Διαδώστε:
«Άνοιγμα» προς τους νέους από την Εκκλησία της Γεωργίας

Την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε η Ορθόδοξη εκκλησία να προσεγγίσει περισσότερο την κοινωνία και ειδικότερα τους νέους, συζήτησε το Συνοδικό Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πατριαρχείου της Γεωργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το 1tv.ge κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διετυπώθη η διαπίστωση ότι στον σύγχρονο κόσμο, παρά την εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία, λίγοι άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν επαρκή γνώση θεολογικών θεμάτων. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο για την Εκκλησία να εργαστεί ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση. Αποφασίστηκε να διεξάγονται δημόσιες συναντήσεις για θεολογικά θέματα τόσο για τους λαϊκούς όσο και για τους κληρικούς.

Τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν επίσης την ανάγκη για στενές σχέσεις και συχνή επικοινωνία με την νέα γενιά.

Ως εκ τούτου, προγραμματίστηκε να καθιερωθούν συναντήσεις κληρικών με φοιτητές και νέους και  να διεξαχθούν συζητήσεις σε γλώσσα που θα μπορούσαν να κατανοήσουν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων