08/05/2023 09/05/2023 Επίσκεψη σε ναούς του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας στις 6 Μαΐου 2023, ανήμερα της εορτής του Αγίου με το παλαιό εορτολόγιο και με την ευλογία του Πατριάρχη κ.κ. Ηλία Β’. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr     Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Ταο-Κλαρτζέτι...
08 Μαΐου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2023 - 3:19

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας σε ναούς του Αζερμπαϊτζάν

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας σε ναούς του Αζερμπαϊτζάν

Επίσκεψη σε ναούς του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Γεωργίας στις 6 Μαΐου 2023, ανήμερα της εορτής του Αγίου με το παλαιό εορτολόγιο και με την ευλογία του Πατριάρχη κ.κ. Ηλία Β’.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Ταο-Κλαρτζέτι και Τοποτηρητής της Ιεράς Επισκοπής Χορναμπούτζι και Ερέτη κ. Θεόδωρος (Τσουάτζε) μαζί με τον διάκονο Πέτρο Κουμαρασβίλι, κληρικούς της Επισκοπής και ιεροψάλτες, μετέβη στο Κάχι όπου τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

 

 

Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κρατικής Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Γεωργίας κ. Ζάζα Βασακμάτζε, ο βουλευτής Γκουράμ Μασαρασβίλι, εκπρόσωποι δημοτικών αρχών και πιστοί που κατοικούν στην περιοχή του Ερέτη.

 

 

Ο Μητροπολίτης κ. Θεόδωρος μετέφερε στο τοπικό εκκλησίασμα την ευλογία του Μακαριωτάτου Καθολικού Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ και εξέφρασε ευχές για την εορτή του Αγίου Γεωργίου.

 

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι εκπρόσωποι της Κρατικής Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Γεωργίας διένειμαν 50 αντίτυπα της Βίβλου στο εκκλησίασμα.

 

 

Αργότερα την ίδια ημέρα ο Μητροπολίτης κ. Θεόδωρος, συνοδευόμενος από τα μέλη της αντιπροσωπείας, μετέβη στο Κουρμούκ όπου αναπέμφθηκε δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

 

 

Ο Μητροπολίτης κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση της επίσκεψης τον Πρόεδρο της Κρατικής Επιτροπής για την Συνεργασία με τις Θρησκευτικές Οργανώσεις του Αζερμπαϊτζάν, κ. Μουμπαρίζ Γκουρμπανλί, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, την Κρατική Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων της Γεωργίας, την Πρεσβεία της Γεωργίας στο Αζερμπαϊτζάν, την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στη Γεωργία.

 

 

Επίσης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι είναι η τρίτη επίσκεψη που πραγματοποιείται ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο μέλλον θα διοργανωθούν παρόμοιες δραστηριότητες.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων