31/10/2020 31/10/2020 Κάλεσμα προς τους κληρικούς και τον λαό της Γεωργίας να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυνε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ Ηλίας Β΄ ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα, 31 Οκτωβρίου 2020, στην χώρα ασκώντας παράλληλα το εκλογικό του δικαίωμα. “Οι κληρικοί της Εκκλησίας της Γεωργίας, οι πιστοί και ο λαός της Γεωργίας θα έχουν την ευκαιρία...
31 Οκτωβρίου, 2020 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2020 - 17:55

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Πατριάρχης Γεωργίας

Διαδώστε:
Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Πατριάρχης Γεωργίας

Κάλεσμα προς τους κληρικούς και τον λαό της Γεωργίας να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυνε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ Ηλίας Β΄ ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα, 31 Οκτωβρίου 2020, στην χώρα ασκώντας παράλληλα το εκλογικό του δικαίωμα.

“Οι κληρικοί της Εκκλησίας της Γεωργίας, οι πιστοί και ο λαός της Γεωργίας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια επιλογή στις 31 Οκτωβρίου σχετικά με το μέλλον της χώρας. Η Εκκλησία ήταν πάντα και είναι η ενωτική δύναμη του λαού και η πολιτική προτίμηση είναι ξένη για αυτήν. Ο λαός μας είναι σοφός, και παρά τις διάφορες προσπάθειες, εκτιμά καλά τα γεγονότα. Γι’ αυτό απευθύνω έκκληση σε όλους να συμμετάσχουν στις εκλογές προκειμένου να δείξουν τη βούληση της πλειοψηφίας και ο καθένας από εσάς να βοηθήσει την πατρίδα με τη σωστή απόφαση. Ζητώ από τον Κύριο να μας χαρίζει ειρήνη και έλεος.”, αναφέρει το μήνυμα του Πατριάρχη Γεωργίας.

Εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην χώρα, ο Μακαριώτατος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε φορητή κάλπη που μεταφέρθηκε στο Πατριαρχείο. Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας, έστειλε μήνυμα ενότητας και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές.

“Κάθε πολίτης στην Γεωργία οφείλει να συμμετέχει στις εκλογές. Απευθύνω έκκληση σε όλη την Γεωργία να προσέλθει στις κάλπες. Ελπίζω αυτές οι εκλογές να κάνουν καλό. Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στην μελλοντική κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση να συνεργαστούν, να ακούν ο ένας τον άλλον και να καλλιεργήσουν την έννοια της ακρόασης. Κοιτάζω στο μέλλον με ελπίδα. Ο Θεός να ευλογεί τη Γεωργία και ολόκληρο τον κόσμο.», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Οι κοινοβουλευτικές εκλογές του 2020 διεξάγονται με μεικτό σύστημα. Από το σύνολο των 150 βουλευτών οι 120 θα εκλεγούν με απλή αναλογική και οι υπόλοιποι 30 από τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες. Τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να ξεπεράσουν το 1% που είναι το εκλογικό όριο για την είσοδο στο κοινοβούλιο. Αυτό είναι που εξασφαλίζει και την πολυφωνία στο κοινοβούλιο.

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων