29/09/2023 29/09/2023 Επίσκεψη στην έδρα του Πατριαρχείου Γεωργίας πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, αξιωματούχοι από τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν.  Επικεφαλής της ομάδας των Αζέρων ήταν ο Πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Θρησκευτικών Ενώσεων της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Mubariz Gurbanli, τον οποίο συνόδευσε Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη Γεωργία, Faig Guliyev. Από την πλευρά του Πατριαρχείου Γεωργίας τους υποδέχθηκε...
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2023 - 13:59

Αζέροι αξιωματούχοι στο Πατριαρχείο Γεωργίας με στόχο την ενίσχυση της ειρήνης στον Καύκασο

Διαδώστε:
Αζέροι αξιωματούχοι στο Πατριαρχείο Γεωργίας με στόχο την ενίσχυση της ειρήνης στον Καύκασο

Επίσκεψη στην έδρα του Πατριαρχείου Γεωργίας πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, αξιωματούχοι από τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν. 

Επικεφαλής της ομάδας των Αζέρων ήταν ο Πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Θρησκευτικών Ενώσεων της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Mubariz Gurbanli, τον οποίο συνόδευσε Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη Γεωργία, Faig Guliyev.

Από την πλευρά του Πατριαρχείου Γεωργίας τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένιε κ. Ανδρέας, μαζί με δυο Επισκόπους της Εκκλησίας της Γεωργίας και κληρικοί οι οποίοι διακονούν στην ιστορική περιοχή της Καχετίας.

Οι δυο πλευρές συζήτησαν τις σχέσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας, καθώς και την τρέχουσα κατάσταση στην επαρχία της Καχετίας, αλλά και τρέχοντα γεγονότα στον κόσμο. Τονίστηκε η σημασία της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών στην περιοχή του Καυκάσου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας μίλησε για τα μοναστήρια που περιλαμβάνονται στο μοναστηριακό συγκρότημα Davit Gareji και σημείωσε ότι αυτό το θέμα είναι ιδιαίτερα οδυνηρό για τους Γεωργιανούς, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι διαδικασίες θα επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο και η σχέση μεταξύ των χωρών θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Σημειώθηκε, επίσης, ότι ο συντονισμός των αντίστοιχων υπηρεσιών των δύο χωρών έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές για τους Ορθοδόξους που διαμένουν στην επαρχία της Καχετίας. Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν εξέφρασε την ετοιμότητά της να υποστηρίξει τις εκεί ενορίες σύμφωνα με τη νομοθεσία του Αζερμπαϊτζάν.

Στην ίδια συνάντηση υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Θεολογικής Ακαδημίας-Σεμιναρίου Τιφλίδας και του Ινστιτούτου Θεολογίας του Αζερμπαϊτζάν.

Τα μέρη εξέφρασαν την επιθυμία να εμβαθύνουν και να φέρουν πιο κοντά τον διάλογο, ο οποίος θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων