10/12/2020 10/12/2020 Οι εργασίες για την τοποθέτηση προσωρινής οροφής στον κυρίως ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Γαλατσίου (Γεωργίας) της Ιεράς Μονής κοντά στο Κουταϊσι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρει το Sputnik Georgia. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατευτούν οι νωπογραφίες, αφού το νερό που εισερχόταν λόγω φθορών στο ναό κινδύνευε να καταστρέψει τις υπέροχες...
10 Δεκεμβρίου, 2020 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2020 - 12:21

Διασώζουν μοναδικές νωπογραφίες σε Μοναστήρι

Διαδώστε:
Διασώζουν μοναδικές νωπογραφίες σε Μοναστήρι

Οι εργασίες για την τοποθέτηση προσωρινής οροφής στον κυρίως ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Γαλατσίου (Γεωργίας) της Ιεράς Μονής κοντά στο Κουταϊσι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρει το Sputnik Georgia. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατευτούν οι νωπογραφίες, αφού το νερό που εισερχόταν λόγω φθορών στο ναό κινδύνευε να καταστρέψει τις υπέροχες αγιογραφίες, που είχαν γίνει με τη μέθοδο του φρέσκο.

Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Διαφύλαξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, για τη στέγη του ναού θα χρησιμοποιηθεί κασσίτερος και το επόμενο στάδιο έργων θα πραγματοποιηθεί από το Διεθνές Κέντρο Τεχνών και την εταιρεία «Икорта 2007».

Η προσωρινή οροφή από κασσίτερο τοποθετείται και θα παραμείνει στο ναό έως ότου τα ελαττωματικά πλακίδια του κτιρίου αντικατασταθούν πλήρως με νέα, η ποιότητα των οποίων θα πιστοποιηθεί από εργαστηριακές μελέτες και συμπεράσματα εμπειρογνωμόνων.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων