30/06/2021 30/06/2021 Το Πατριαρχείο Γεωργίας απέστειλε αίτημα-έκκληση στους 30 Ευρωβουλευτές, που ασχολούνται με τα ζητήματα της ΛΟΑΤK+ κοινότητας και τους πρέσβεις ξένων κρατών, που βρίσκονται στη Γεωργία, να μην υποστηρίξουν και να μην ενισχύσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του λεγόμενου”Tυφλίδα Pride”, που αρχίζει από αύριο. Στη δήλωση του Πατριαρχείου αναφέρεται ρητά πως η νομιμοποίηση μιας σοβαρής αμαρτίας, που προτείνει...
30 Ιουνίου, 2021 - 19:25
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2021 - 19:08

Δήλωση του Πατριαρχείου Γεωργίας για το «Τυφλίδα Pride»

Διαδώστε:
Δήλωση του Πατριαρχείου Γεωργίας για το «Τυφλίδα Pride»

Το Πατριαρχείο Γεωργίας απέστειλε αίτημα-έκκληση στους 30 Ευρωβουλευτές, που ασχολούνται με τα ζητήματα της ΛΟΑΤK+ κοινότητας και τους πρέσβεις ξένων κρατών, που βρίσκονται στη Γεωργία, να μην υποστηρίξουν και να μην ενισχύσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του λεγόμενου”Tυφλίδα Pride”, που αρχίζει από αύριο. Στη δήλωση του Πατριαρχείου αναφέρεται ρητά πως η νομιμοποίηση μιας σοβαρής αμαρτίας, που προτείνει στην ουσία το Pride, είναι απαράδεκτη από την Ορθόδοξη Εκκλησία, που κατακρίνει την αμαρτία, αλλά αγκαλιάζει τον αμαρτωλό. Ακόμα, σημειώνεται ότι η παράβλεψη του τρόπου σκέψης και ζωής της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων και των θρησκευτικών συναισθημάτων τους δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση από 29/6/2021:

«Όπως γνωρίζει το ευρύ κοινό, οι διοργανωτές του “Tυφλίδα Pride” προγραμματίζουν εκδηλώσεις από 1 έως 5 Ιουλίου.

Ως προς αυτό, δηλώνουμε:

1. Οι διοργανωτές του προγραμματισμένου Pride (παρέλασης υπερηφάνειας), με το πρόσχημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προπαγανδίζουν έναν μη παραδοσιακό τρόπο ζωής · Το «Pride» περιέχει σημεία πρόκλησης και έρχεται σε σύγκρουση με γενικά αναγνωρισμένους ηθικούς κανόνες, ενώ στοχεύει στη νομιμοποίηση μιας σοβαρής αμαρτίας.

2. Σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία, πράγμα που συνεπάγεται, φυσικά, την ελευθερία επιλογής. Η επιβολή της επιλογής από μια μικρή ομάδα απέναντι σε άλλους είναι βίαιη και παραβιάζει τα δικαιώματα, την ελευθερία και την επιλογή της απόλυτης πλειοψηφίας των εκπροσώπων της κοινωνίας μας, ανεξάρτητα από την εθνοτική τους καταγωγή, τη θρησκευτική ή κάποια άλλη σχέση.

3. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πάντοτε ελεήμων προς τους αμαρτωλούς, αλλά όχι όσον αφορά την αμαρτία. Επομένως, το μίσος και η βία που εκδηλώνεται απέναντι σε κάποιον κρίνεται εντελώς απαράδεκτο από την Εκκλησία. Ωστόσο, ο θαυμασμός της αμαρτίας και οι απόπειρες επιρροής είναι επίσης απαράδεκτα.

4. Οι διοργανωτές του LGBTQ Pride ανακοινώνουν τη λεγόμενη «Πορεία αξιοπρέπειας», που πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με την αξιοπρέπεια. Αυτό οδηγεί σε σύγχυση ως προς την κατανόηση των καθολικών ανθρώπινων αξιών και στη σκόπιμη παραμόρφωση του περιεχομένου, η οποία έχει έντονα αρνητική επίδραση στην ψυχή των ανηλίκων και βλάπτει τα συμφέροντα των παιδιών.

5. Σημειώστε ότι μια τέτοια δραστηριότητα δεν προστατεύει τα συμφέροντα των LGBTQ+ (ΛΟΑΤK+), αλλά συμβάλλει στην απόκτηση μικρών μερισμάτων για μια μικρή ομάδα ανθρώπων και προκαλεί, τεχνητά, επιθετικότητα εναντίον αυτής της ομάδας.

6. Η αμέλεια για όλα τα παραπάνω και η παράβλεψη της αντικειμενικής πραγματικότητας οδηγεί σε δυσφήμιση των δυτικών αξιών.

Η κοινωνία μας πρέπει να καταλάβει ότι η ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν αποτελεί άρνηση της σκέψης και του τρόπου ζωής της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων και των θρησκευτικών συναισθημάτων τους.

Σε σχέση με αυτές και άλλες περιστάσεις, απευθύνουμε έκκληση σε 30 Ευρωβουλευτές, που ασχολούνται με τα ζητήματα της LGBTQ+ κοινότητας, και στους επικεφαλής των Πρεσβειών, που έχουν διαπιστευτεί στη Γεωργία, με αίτημα να μην υποστηρίξουν και να μην ενθαρρύνουν την παρέλαση Τυφλίδα Pride.

Προτρέπουμε την κυβέρνησή μας να αξιολογήσει επαρκώς την κατάσταση, να ενεργήσει προς το συμφέρον της κρατικής σταθερότητας και της πολιτικής ειρήνης και να αποφύγει την αποσταθεροποίηση στη χώρα και πιθανές αναταραχές στη δημόσια ζωή».

Διαβάστε ακόμα: Βουλγαρία: Δήλωση Ιεράς Συνόδου για παρέλαση ομοφυλόφιλων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων