17/05/2022 17/05/2022 Με Θεία Λειτουργία και ειρηνική πορεία γιορτάζουν σήμερα, 17 Μαΐου, την εθνική ημέρα προστασίας της οικογένειας στη Γεωργία, μια ημέρα την οποία καθιέρωσε ο ίδιος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας το 2013.  Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Στο παρακάτω βίντεο, ο Μακαριώτατος χαιρετά και ευλογεί τους πιστούς για την ημέρα, ενώ στο αμέσως επόμενο ο Σεβασμιώτατος...
17 Μαΐου, 2022 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2022 - 17:17

Ειρηνική πορεία για τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας στη Γεωργία

Διαδώστε:
Ειρηνική πορεία για τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας στη Γεωργία

Με Θεία Λειτουργία και ειρηνική πορεία γιορτάζουν σήμερα, 17 Μαΐου, την εθνική ημέρα προστασίας της οικογένειας στη Γεωργία, μια ημέρα την οποία καθιέρωσε ο ίδιος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας το 2013. 

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Στο παρακάτω βίντεο, ο Μακαριώτατος χαιρετά και ευλογεί τους πιστούς για την ημέρα, ενώ στο αμέσως επόμενο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σενάκι και Τσχορότσκου κ. Σιό, τοποτηρητής και σύνθρονος του Πατριάρχη Ηλία, εκφωνεί την ομιλία της ημέρας.

 

Φέτος, την ημέρα αυτή το Πατριαρχείο Γεωργίας την αφιερώνει στην ειρήνη στη Γεωργία, την Ουκρανία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε επίσημη δήλωση που κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη, το Πατριαρχείο επανέλαβε ότι «ανησυχεί πολύ» για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, «η οποία είναι τρομερή και στοιχίζει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, διώχνωντας την ευτυχία από τις οικογένειες».

«Στις 17 Μαΐου, «Ημέρα Προστασίας της Οικογενειακής Αγνότητας και Δύναμης», η εικόνα της Παναγίας του Ατσκούρι από την Τουρκία θα βρίσκεται στην Τιφλίδα. Η εικόνα τοποθετήθηκε σήμερα στις 12:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κασβέτι, όπου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και ακολούθησε λιτανεία ιερών εικόνων προς τον Καθεδρικό της Σιώνης», όπως ανέφερε το Πατριαρχείο. «Ας ενωθούμε στην προσευχή και στην λιτανεία, ενώνοντας τις φωνές μας με σύνθημα πως μια δυνατή πατρίδα, η οποία είναι η μεγάλη μας οικογένεια, είναι το κλειδί για την σταθερότητα και την ειρήνη», κατέληγε η ανακοίνωσή του.

Σήμερα όλη την ημέρα θα είναι επίσης ανοιχτή έκθεση παιδικών έργων ζωγραφικής, με θέμα την οικογένεια και την ειρήνη.

Καθώς η 17η Μαΐου είναι επίσης διεθνής ημέρα κατά της ομοφοβίας, της τρανσοφοβίας και της αμφιφοβίας, η αστυνομία αναμένεται να είναι παρούσα σε διάφορα σημεία στην Τιφλίδα για να αποτρέψει τις συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών ομάδων και εκείνων που στέκονται στο πλευρό της LGBT+ κοινότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων