13/10/2021 13/10/2021 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία, το πρόγραμμα του Πατριαρχείου «Κάνε τη Γεωργία Πράσινη», που άρχισε τις δράσεις του την 1η Απριλίου 2021, υλοποιεί ένα έργο δενδροφύτευσης μεγάλης κλίμακας στην αυλή του καθεδρικού ναού Σβετιτσχοβέλι. Ο Καθεδρικός Ναός του Σβετιτσχόβελι βρίσκεται στην πόλη Μτσχέτα της Γεωργίας, 20 χλμ. βορειοδυτικά της Τιφλίδας. Ο...
13 Οκτωβρίου, 2021 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2021 - 11:04

Έμπρακτο έργο του Πατριαρχείου Γεωργίας για το περιβάλλον

Διαδώστε:
Έμπρακτο έργο του Πατριαρχείου Γεωργίας για το περιβάλλον

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία, το πρόγραμμα του Πατριαρχείου «Κάνε τη Γεωργία Πράσινη», που άρχισε τις δράσεις του την 1η Απριλίου 2021, υλοποιεί ένα έργο δενδροφύτευσης μεγάλης κλίμακας στην αυλή του καθεδρικού ναού Σβετιτσχοβέλι. Ο Καθεδρικός Ναός του Σβετιτσχόβελι βρίσκεται στην πόλη Μτσχέτα της Γεωργίας, 20 χλμ. βορειοδυτικά της Τιφλίδας. Ο ναός θεωρείται αριστούργημα του πρώιμου Μεσαίωνα που έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Το πρόγραμμα δενδροφύτευσης υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Γεωργίας Λεβάν Νταβιτασβίλι, της Υπουργού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Γεωργίας, Τέα Τσουλουκιάνι, και υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Δασών του Υπουργείου Γεωργίας. Συμμετέχουν εκπρόσωποι ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, νέοι και ενορίτες.

Σήμερα στη δράση συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες Λάσα Ταλαχάτζε (αρσιβαρίστας), Λάσα Μπεκάουρι (τζουντόκα) και Γκιόργκι Ασανίτζε (αρσιβαρίστας), οι οποίοι φύτεψαν και έναν αειθαλή θάμνο στη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία της 8ης Οκτωβρίου στο Μπατούμι.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων