22/07/2022 22/07/2022 Στα σημαντικά βήματα που έγινα τα τελευταία χρόνια για την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων της περιοχής του Καυκάσου αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας.  Του Νικόλαου Ζαΐμη  Ο Μακαριώτατος δέχθηκε χθες στην έδρα του Πατριαρχείου στην Τιφλίδα τον επικεφαλής των μουσουλμάνων του Καυκάσου, Σεΐχη Ουλ Ισλάμ Αλλάχ Σουκούρ Φασαζάντε, μαζί με τη συνοδεία...
22 Ιουλίου, 2022 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2022 - 9:46

Διατήρηση της αρμονικής συνύπαρξης στον Καύκασο ζήτησε ο Πατριάρχης Γεωργίας

Διαδώστε:
Διατήρηση της αρμονικής συνύπαρξης στον Καύκασο ζήτησε ο Πατριάρχης Γεωργίας

Στα σημαντικά βήματα που έγινα τα τελευταία χρόνια για την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων της περιοχής του Καυκάσου αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας. 

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Ο Μακαριώτατος δέχθηκε χθες στην έδρα του Πατριαρχείου στην Τιφλίδα τον επικεφαλής των μουσουλμάνων του Καυκάσου, Σεΐχη Ουλ Ισλάμ Αλλάχ Σουκούρ Φασαζάντε, μαζί με τη συνοδεία του. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Κρατικής Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Γεωργίας, κ. Zaza Vashakmadze, μέλη του Milli Mejlis του Αζερμπαϊτζάν, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη Γεωργία, κ. Faig Guliyev και μέλη της αντιπροσωπείας.

Ο Προκαθήμενος της εν Γεωργία Εκκλησίας μίλησε για τη σημασία των βημάτων που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών και τόνισε την ανάγκη διατήρησης και εμβάθυνσης της φιλίας με τον επικεφαλής των μουσουλμάνων του Καυκάσου να ευχαριστεί τον Πατριάρχη για την υποδοχή και να του μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίεφ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσωπικότητα και τον σεβασμό που εμπνέει ο Πατριάρχης κ.κ. Ηλίας στην περιοχή του Καυκάσου και στον κόσμο, προσθέτοντας ότι ήρθε στη Γεωργία με τα μέλη της αντιπροσωπείας για να δώσει τα χέρια με τον Πατριάρχη και να λάβει την ευλογία του.

Φωτογραφίες: patriarchate.ge

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων