06/03/2019 06/03/2019 Το ενδιαφέρον των πιστών προσελκύει ένα μικρό μοναστήρι στο χωριό Katskhi, κοντά στην πόλη Chiatura, στη Γεωργία. Ο Maxime Qavtaradze μέχρι το 1993 εργαζόταν ως χειριστής γερανού, όταν και αποφάσισε να εγκαταλείψει την εγκόσμια ζωή και να ζήσει απομονωμένος. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι η κατοικία του εδώ και περισσότερα από 22 χρόνια, βρίσκεται στην...
06 Μαρτίου, 2019 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2019 - 11:03

Ένα μοναδικό μοναστήρι στη ρίζα του βράχου (βίντεο)

Διαδώστε:
Ένα μοναδικό μοναστήρι στη ρίζα του βράχου (βίντεο)
Το ενδιαφέρον των πιστών προσελκύει ένα μικρό μοναστήρι στο χωριό Katskhi, κοντά στην πόλη Chiatura, στη Γεωργία.
Ο Maxime Qavtaradze μέχρι το 1993 εργαζόταν ως χειριστής γερανού, όταν και αποφάσισε να εγκαταλείψει την εγκόσμια ζωή και να ζήσει απομονωμένος. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι η κατοικία του εδώ και περισσότερα από 22 χρόνια, βρίσκεται στην κορυφή ενός φυσικού μονόλιθου, σε ύψος 40 μέτρα πάνω από το μοναστήρι.
Για να κατεβεί από το μοναστήρι για προμήθειες “ξοδεύει” περίπου 20 λεπτά χρησιμοποιώντας μια σκάλα ενώ κατεβαίνει συνήθως δύο φορές την εβδομάδα για να προσευχηθεί μαζί με τους πιστούς που επισκέπτονται το μοναστήρι. “Χρειάζομαι τη σιωπή. Εδώ στη σιωπή μπορείτε να νιώσετε την παρουσία του Θεού” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Maxime Qavtaradze.
Η πρώτη κατασκευή πάνω στο μονόλιθο ήταν ένα εκκλησάκι, που χρονολογείται στον 9ο με 10ο αιώνα. Τα πρώτα δύο χρόνια που ο 61χρονος έμεινε πάνω στο βράχο υπήρχαν μόνο ερείπια και πολλές φορές, σύμφωνα με τη Daily Mail, χρησιμοποιούσε ένα παλιό ψυγείο για να προστατευτεί από τις καιρικές συνθήκες αλλά με τον καιρό ανοικοδόμησε το εκκλησάκι. Το μοναστήρι στη ρίζα του βράχου, ήταν το αποτέλεσμα του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι πιστοί της περιοχής για το μοναχό.

 

πηγή: http://www.greek-web-tv.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων