22/05/2024 22/05/2024 Ο Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέας υποδέχθηκε, σήμερα, τη βουλευτή της Ιταλίας Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, τον Ιταλό Πρέσβη στη Γεωργία κ. Massimiliano D’ Antuono και άλλα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι φιλικές σχέσεις των δύο χωρών. Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τον χαιρετσμό του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ στους προσκεκλημένους και...
22 Μαΐου, 2024 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2024 - 15:37

Επίσκεψη Ιταλών βουλευτών στο Πατριαρχείο Γεωργίας

Διαδώστε:
Επίσκεψη Ιταλών βουλευτών στο Πατριαρχείο Γεωργίας

Ο Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέας υποδέχθηκε, σήμερα, τη βουλευτή της Ιταλίας Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, τον Ιταλό Πρέσβη στη Γεωργία κ. Massimiliano D’ Antuono και άλλα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι φιλικές σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τον χαιρετσμό του Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ στους προσκεκλημένους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που παρέχεται στη Γεωργία στη διεθνή σκηνή. Ακόμη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που δείχνει το ιταλικό κράτος και οι Ιταλοί στα εκτοπισμένα παιδιά από την Αμπχαζία. (Τα παιδιά έζησαν και πήγαιναν σχολείο στη Σικελία επί μήνες).

Η Ντέμπορα Μπεργκαμίνι αναφέρθηκε τον σημαντικό ρόλο του Μακαριωτάτου για τη Γεωργία και τόνισε τις εκκλήσεις του Πατριάρχη Γεωργίας για ειρήνη και ενότητα.

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε για άλλη μια φορά ότι παραβιάζεται η εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας και ότι η χώρα και ο λαός  αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκκλησία προσπαθεί πάντα να ενώσει την κοινωνία και ακόμη και τώρα καλεί όλες τις πλευρές για ειρήνη.

Στο τέλος της συνάντησης, τα μέρη εξέφρασαν την ελπίδα ότι η Γεωργία θα έρθει πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Πηγή: patriarchate.ge

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων