23/06/2021 23/06/2021 Το Πατριαρχείο Γεωργίας δημοσίευσε την έκκληση του Καθολικού Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ προς τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο, να υποβάλει αίτηση για την απελευθέρωση του Γεωργιανού Ζάζα Γκαχελάτζε. Η επιστολή αναφέρει ότι η απελευθέρωση του Γκαχελάτζε, που κρίθηκε ένοχος ότι είχε βρεθεί παράνομα σε ρωσικό έδαφος για κυνήγι, «θα δώσει μεγάλη χαρά στον απανταχού...
23 Ιουνίου, 2021 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2021 - 17:25

Επιστολή Πατριάρχη Γεωργίας στον Μόσχας για μία αποφυλάκιση

Διαδώστε:
Επιστολή Πατριάρχη Γεωργίας στον Μόσχας για μία αποφυλάκιση

Το Πατριαρχείο Γεωργίας δημοσίευσε την έκκληση του Καθολικού Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’ προς τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο, να υποβάλει αίτηση για την απελευθέρωση του Γεωργιανού Ζάζα Γκαχελάτζε. Η επιστολή αναφέρει ότι η απελευθέρωση του Γκαχελάτζε, που κρίθηκε ένοχος ότι είχε βρεθεί παράνομα σε ρωσικό έδαφος για κυνήγι, «θα δώσει μεγάλη χαρά στον απανταχού γεωργιανό λαό».

Διαβάστε την επιστολή:

«Αγιώτατε και Μακαριώτατε Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλε,

Σας χαιρετίζω με σεβασμό και ανησυχώ για το ακόλουθο ζήτημα: μέλη της οικογένειας του Ζάζα Γκαχελάτζε μας ζήτησαν βοήθεια.

Ο Γκαχελάντζε, που ζει στην περιοχή της Κασπίας, στο χωριό Κβέμο Τσάλα, το καλοκαίρι του περασμένου έτους, ενώ κυνηγούσε στο ιστορικό φρούριο του Σχβίλο, κοντά στο χωριό του, κοντά στα προσωρινά σύνορα με την περιοχή Τσχινβάλι, συνελήφθη από στρατιώτες της συνοριακής υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όπως γνωρίζουμε, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο θάλαμο απομόνωσης της πόλης Τσχινβάλι και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12,5 ετών (!). Αυτή είναι μια δύσκολη δοκιμασία τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους γονείς, τη γυναίκα και τα ανήλικα παιδιά του.

Σας ζητάμε να υποβάλετε αίτηση για την απελευθέρωση του Ζ.M. Γκαχαλάτζε από τον τόπο κράτησής του και επιστροφή του στην οικογένειά του. Γνωρίζουμε καλά ότι πρόκειται για ένα δύσκολο ζήτημα, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γκαχελάτζε βρισκόταν ακούσια σε αυτόν τον χώρο.

Η απελευθέρωσή του θα μετατραπεί σε χαρά για τον απανταχού γεωργιανό λαό, που συμπάσχει μαζί του σχετικά με αυτήν την παρανόηση.

Η Αγιότητά σας έχει επανειλημμένα βοηθήσει σε τέτοιες καταστάσεις στο παρελθόν, για τις οποίες εκφράζουμε για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μας και ελπίζουμε ότι τώρα θα κάνετε τα πάντα, το κατά δύναμιν.

Προσευχόμαστε για την ευημερία και την ενίσχυσή σας στο έργο της διακονίας σας προς τον Κύριο.

Με εν Χριστώ αγάπη

Ο Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας,

Αρχιεπίσκοπος Μιτσχέτης και Tιφλίδος,

Μητροπολίτης Μπιτσβίνθας και Σουχουμίου Απχαζίας,

Ηλίας Β’».

Πηγή: 1tv.ge

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων