19/02/2019 19/02/2019 Τον «χάρτη της πίστης» αναδεικνύει μια νέα έρευνα του Pew Research Center στην Ουάσιγκτον, που κατατάσσει τους λαούς της Ευρώπης ανάλογα με την πίστη τους στον αρχετυπικό Θεό της χριστιανικής πίστης. Σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο, οι λαοί της δυτικής Ευρώπης πιστεύουν πολύ λιγότερο στον χριστιανικό Θεό από όσο οι Ευρωπαίοι στις κεντρικές και ανατολικές χώρες...
19 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:43

Έρευνα: το 72% των Γεωργιανών δήλωσαν ότι πιστεύουν στο Θεό

Διαδώστε:
Έρευνα: το 72% των Γεωργιανών δήλωσαν ότι πιστεύουν στο Θεό

Τον «χάρτη της πίστης» αναδεικνύει μια νέα έρευνα του Pew Research Center στην Ουάσιγκτον, που κατατάσσει τους λαούς της Ευρώπης ανάλογα με την πίστη τους στον αρχετυπικό Θεό της χριστιανικής πίστης.

Σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο, οι λαοί της δυτικής Ευρώπης πιστεύουν πολύ λιγότερο στον χριστιανικό Θεό από όσο οι Ευρωπαίοι στις κεντρικές και ανατολικές χώρες της γηραιάς ηπείρου.  Η Αρμενία (79%) και η Γεωργία (72%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα μεγαλύτερα ποσοστά ενηλίκων που δηλώνουν ότι πιστεύουν στο Θεό με «απόλυτη βεβαιότητα».   Στον αντίποδα, η Γαλλία (11%), η Ελβετία (11%) και η Γερμανία (10%) είναι οι χώρες με τους λιγότερους «απολύτως βέβαιους» πιστούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων