01/09/2019 01/09/2019 Από την Εθνική Υπηρεσία Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γεωργίας και με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Cartu, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του ναού  της Παναγίας Τσερκέι. Ο ιστορικός αυτός ναός της Γεωργίας βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Γκόρι. Στο πλαίσιο του έργου, κατεστραμμένα θραύσματα των ανατολικών και βόρειων προσόψεων του ναού, αποκαταστάθηκαν. “Οι οροφές...
01 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:05

Έργα αποκατάστασης ιστορικού ναού στη Γεωργία

Διαδώστε:
Έργα αποκατάστασης ιστορικού ναού στη Γεωργία

Από την Εθνική Υπηρεσία Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γεωργίας και με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Cartu, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του ναού  της Παναγίας Τσερκέι.

Ο ιστορικός αυτός ναός της Γεωργίας βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Γκόρι.

Στο πλαίσιο του έργου, κατεστραμμένα θραύσματα των ανατολικών και βόρειων προσόψεων του ναού, αποκαταστάθηκαν.

“Οι οροφές χαμηλότερου επιπέδου που απλώνεται πάνω στη δομή της στέγης καλύπτονται με ένα ξύλινο στρώμα, όπου η διαδικασία τοποθέτησης ενός αυθεντικού σχήματος κεραμιδιού θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον” ανέφεραν σε τοπικά μέσα οι υπεύθυνοι του έργου, ενώ συμπλήρωσαν πως η οικονομική ενίσχυση που έλαβαν από το ίδρυμα Cartu βοήθησε αρκετά στην επίσπευση της αποκατάστασης των εργασιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων