23/08/2019 23/08/2019 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης στο εσωτερικό του ναού Αντσισχάτι στην Γεωργία, ο οποίος χρονολογείται από τον 6ο αιώνα. Των εργασιών προϊσταται ο Ιταλός εμπειρογνώμων Stefano Volta, ο οποίος μοιράζεται την πείρα και τις γνώσεις του με τους νέους συντηρητές. Ο Stefano Volta συνεργάζεται με τη Γεωργία εδώ και 10 χρόνια και εκτός από...
23 Αυγούστου, 2019 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2019 - 9:28

Εργασίες συντήρησης σε ναό του 6ου αι. στην Γεωργία

Διαδώστε:
Εργασίες συντήρησης σε ναό του 6ου αι. στην Γεωργία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης στο εσωτερικό του ναού Αντσισχάτι στην Γεωργία, ο οποίος χρονολογείται από τον 6ο αιώνα.

Των εργασιών προϊσταται ο Ιταλός εμπειρογνώμων Stefano Volta, ο οποίος μοιράζεται την πείρα και τις γνώσεις του με τους νέους συντηρητές.

Ο Stefano Volta συνεργάζεται με τη Γεωργία εδώ και 10 χρόνια και εκτός από τον εν λόγω ναό, υπό την επίβλεψή του πραγματοποιούνται κι άλλα έργα.
Στις εργασίες μετέχουν ειδικοί του Τμήματος Αποκατάστασης Μνημείων της Ακαδημίας Καλών Τεχνών, οι οποίοι προσπαθούν να διατηρήσουν την αυθεντική εμφάνιση των τοιχογραφιών με ειδικά επιλεγμένη μεθοδολογία.

Ο αρχαίος ναός αναστηλώθηκε στη δεκαετία του ’50 του περασμένου αιώνα και είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Τιφλίδας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων