01/03/2020 01/03/2020 Σεμινάριο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική, πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Ακαδημία της Τιφλίδας, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.  Στόχος του σεμιναρίου, που είχε ως τίτλο: «Μαθαίνουμε ξένες γλώσσες», ήταν οι φοιτητές να καλλιεργήσουν μια βιωματική σχέση με την εξοικείωση και την ομιλία των γλωσσών που διδάχτηκαν. Η καθηγήτρια της ελληνικής γλώσσας...
01 Μαρτίου, 2020 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 11:02

Φοιτητές στη Γεωργία διδάσκονται την Ελληνική γλώσσα

Διαδώστε:
Φοιτητές στη Γεωργία διδάσκονται την Ελληνική γλώσσα

Σεμινάριο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική, πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Ακαδημία της Τιφλίδας, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου. 

Στόχος του σεμιναρίου, που είχε ως τίτλο: «Μαθαίνουμε ξένες γλώσσες», ήταν οι φοιτητές να καλλιεργήσουν μια βιωματική σχέση με την εξοικείωση και την ομιλία των γλωσσών που διδάχτηκαν.

Η καθηγήτρια της ελληνικής γλώσσας κ. Γιούλι Σοσιασβίλι ανέφερε στην εισήγησή της πως:

«Οι κλασικές γλώσσες – ελληνική και λατινική – εδώ και πολλούς αιώνες και ακόμη και σήμερα αποτελούν ένα από τα βασικά συστατικά της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης. Στη Θεολογική Ακαδημία και το Σεμινάριο διδάσκεται η ελληνική γλώσσα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, η οποία ανήκει στην ελληνιστική περίοδο και την πρώιμη βυζαντινή”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πολιτιστικές δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν με την γνώση της Ελληνικής και της Λατινικής γλώσσας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων