17/04/2020 17/04/2020 Οι εκκλησίες στη Γεωργία δεν θα κλείσουν το Πάσχα, αλλά θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας. “Είμαστε ενεργά σε επαφή με το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη. Έχουμε λάβει μια απόφαση ότι ο νόμος δεν θα παραβιαστεί, οι εκκλησίες δεν θα κλείσουν και θα διατηρηθεί κοινωνική απόσταση για την προστασία...
17 Απριλίου, 2020 - 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2020 - 12:52

Γεωργία: Ανοικτές οι εκκλησίες το Πάσχα

Διαδώστε:
Γεωργία: Ανοικτές οι εκκλησίες το Πάσχα

Οι εκκλησίες στη Γεωργία δεν θα κλείσουν το Πάσχα, αλλά θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας.

“Είμαστε ενεργά σε επαφή με το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη. Έχουμε λάβει μια απόφαση ότι ο νόμος δεν θα παραβιαστεί, οι εκκλησίες δεν θα κλείσουν και θα διατηρηθεί κοινωνική απόσταση για την προστασία των ζωών και της υγείας των πολιτών μας”,  δήλωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού  της Γεωργίας.

“Όλες οι απαιτήσεις ασφαλείας που καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας της Γεωργίας και το Κέντρο Ελέγχου Νόσων θα τηρούνται σύμφωνα μια απόφαση που ελήφθη από κοινού με το Πατριαρχείο” υπογράμμισε.

Οι άνθρωποι σε μεγάλες εκκλησίες υποχρεούνται να τηρούν απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους, ενώ σε μικρές εκκλησίες οι  Ιερές Ακολουθίες τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών μόνο από τους κληρικούς.

Η αστυνομία θα είναι παρούσα σε όλες τις εκκλησίες για να παρακολουθεί τη συμμόρφωση με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα περιοριστικά μέτρα

Επίσης, ελήφθη η απόφαση ότι  όσοι προσκυνητές επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στις εκκλησίες το απόγευμα του Πάσχα θα φτάσουν στις εκκλησίες πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, δηλαδή πριν τις 9:00 μ.μ., και θα μπορέσουν να φύγουν μετά τις 6:00 π.μ., όταν τελειώσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων